cpt. Cook
 

Jogurtová křenová omáčka

Jogurtová omáčka cikánská (ostrá)

Jogurtová rajčatová omáčka

Karí omáčka

Kečup z pálivé papriky

Kreolská omáčka

Křenová majonéza

Křenová majonéza

Křenová studená omáčka

Křenová šlehačka

Ljutenica

Majonéza

Majonéza na zdobení

Maltézská omáčka

Mangové čatní

Mátová omáčka

Mexická salsa z rajčat

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mléčná majonéza

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/4 l mléka nebo sladké smetany, sůl, 2  žloutky, 2.15 dkg škrobové moučky, 15 dkg másla,  trochu moučkového cukru, citrónová šťáva, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz V mléce rozmícháme sůl, žloutky a škrobovou moučku. Hrnek postavíme do vodní lázně a šleháme, až vznikne hustý krém. Po částech přidáváme a zašleháváme kousky čerstvého másla. Omáčku ochutíme špetkou cukru, zakapeme ji citrónem a nakonec přidáme jemně rozsekanou petrželku. Majonézu používáme k polévání vařeného masa, zejména drůbeže, ryb, ale i vařené zeleniny. Hodí se i pro spojování bramborových a zeleninových salátů.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1808x    verze pro tisk

Mléčná sýrová majonéza

Mrkvový křen