cpt. Cook
 

Karbanátky z hrachu a krup

Kočičí svatba

Kočičí tanec (čočka s kroupami)

Kofty z červené čočky s kuskusem

Kořeněné cizrnové ragú s květákem
(Spiced chickpea & cauliflower stew)

Lahůdkové boby

Linsengemüse
(Čočka na kyselo s nudlemi)

Máslové fazole s pečeným květákem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mauři a křesťané

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg černých fazolí, 1/2 stroužek česneku, 1/2  bobkový list, 20 dkg rýže, 4 lžíce oleje, 1/2 středně velká cibule, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazole přebereme, promyjeme, namočíme a uvaříme doměkka s česnekem a bobkovým listem. Solíme před dovařením. Mezitím přebranou a teplou vodou propranou rýži osušíme, zesklovatíme na oleji a dusíme s celou cibulí v dvojnásobném množství vody. Uvařené a odcezené fazole klademe na mísu a obkládáme kopečky dušené rýže, kterou nabíráme mokrou malou sběračkou. Zdobíme nadrobno sekanou petrželkou, popřípadě plátky vajec uvařených natvrdo.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1882x    verze pro tisk

Mexický ohnivý hrnec

Mléčná fazolová kaše

Moravské fazole se sušenými švestkami

Mungo na černých houbách a cibuli

Noky z fazolové mouky
(Gnocchi con farina di fagioli)

Pálenec (hrách pražený na sádle)

Pasta e fagioli alla napoletana
(Fazole s těstovinami po napoletánsku)

Pikantní čočka

Pučálka (hrách pražený nasucho)

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

Revithia
(Cizrnový hrnec)