cpt. Cook
 

Chilli con carne s dušenou paprikou

Jídlo z jednoho hrnce

Karbanátky z hrachu a krup

Kočičí svatba

Kočičí tanec (čočka s kroupami)

Kofty z červené čočky s kuskusem

Kořeněné cizrnové ragú s květákem
(Spiced chickpea & cauliflower stew)

Lahůdkové boby

Linsengemüse
(Čočka na kyselo s nudlemi)

Máslové fazole s pečeným květákem

Mauři a křesťané

Mexický ohnivý hrnec

Mléčná fazolová kaše

Moravské fazole se sušenými švestkami

Mungo na černých houbách a cibuli

Noky z fazolové mouky
(Gnocchi con farina di fagioli)

Pálenec (hrách pražený na sádle)

Parmentier se zelenou čočkou a máslovou dýní
(Parmentier aux lentilles vertes et a la courge butternut)

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Pasta e fagioli alla napoletana

Fazole s těstovinami po napoletánsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg fazolí strakatých, 215 dkg těstovin, 1/2  řapíkatý celer, 2 stroužky česneku, 1/2  feferonka, 10 dkg loupaných rajčat, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, extra virgin olivový olej, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žíhané fazole namočíme na 12 hodin do vody. Poté je uvaříme ve stejné osolené vodě. V pánvi na oleji osmažíme rukou rozmáčknutý česnek, nakrájíme oloupaný celer a přidáme ho do pánve. Jakmile česnek získá barvu, tak ho odstraníme a přidáme nasekanou feferonku, loupaná rajčata a lžíci hustého protlaku. Povaříme asi 5 minut, podle potřeby podlijeme vodou. Uvařené fazole i s částí vývaru smícháme s hotovým základem, část fazolí propasírujeme nebo rozmixujeme, aby se omáčka zahustila. Nakonec postupně přidáváme různé těstoviny, často zbytky, a vaříme podle druhu pasty 5 až10 minut, až jsou al dente. Podle potřeby dochutíme solí a na talíři hustou omáčku zakápneme olivovým olejem.
vloženo 13.02.2010    zobrazeno 2020x    verze pro tisk

Pikantní čočka