cpt. Cook
 

Chilli con carne s dušenou paprikou

Jídlo z jednoho hrnce

Karbanátky z hrachu a krup

Kočičí svatba

Kočičí tanec (čočka s kroupami)

Kofty z červené čočky s kuskusem

Kořeněné cizrnové ragú s květákem
(Spiced chickpea & cauliflower stew)

Lahůdkové boby

Linsengemüse
(Čočka na kyselo s nudlemi)

Máslové fazole s pečeným květákem

Mauři a křesťané

Mexický ohnivý hrnec

Mléčná fazolová kaše

Moravské fazole se sušenými švestkami

Mungo na černých houbách a cibuli

Noky z fazolové mouky
(Gnocchi con farina di fagioli)

Pálenec (hrách pražený na sádle)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Parmentier se zelenou čočkou a máslovou dýní

Parmentier aux lentilles vertes et a la courge butternut

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  115 dkg čočky z Puy, 815 dkg máslové tykve, 30 dkg brambor, 1/2  mrkev, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 1/2  cibule, 7.15 dl zeleninového vývaru, 7 dkg rajčatového protlaku, 2 dkg krému z oříšků kešu, 1/2 lžička mletého kmínu, 1/2 lžička mletého koriandru, 1/2 lžička karí koření, 3 špetky cayenského pepře, 2 lžíce olivového oleje, 4 snítky zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Smíchejte mletý kmín, mletý koriandr, kari a kajenský pepř. Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte nadrobno a mrkev a celer na malé kostičky. Smažte je na olivovém oleji s polovinou koření na pánvi 10 minut dozlatova. Přidejte čočku, rajčatový protlak a zeleninový vývar a povařte asi 30 minut.

www.tacos.cz Oloupejte máslovou dýni a brambory. Nakrájejte je na malé kostičky a 25 minut je vařte v páře. Rozmačkejte je na kaši nebo pasírkou na brambory, přidejte zbývající koření a kešu krém.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Pokud se vám čočka zdá příliš mokrá, slijte ji. Přidejte omytou a nasekanou petrželku (část si nechte na ozdobu). Čočku nasypte do zapékací nádoby a zalijte ji dýňovým pyré. Pečte 25 minut. Posypte trochou petrželky a podávejte.

vloženo 23.09.2022    zobrazeno 274x    verze pro tisk

Pasta e fagioli alla napoletana
(Fazole s těstovinami po napoletánsku)

Pikantní čočka