cpt. Cook
 

Karbanátky z hrachu a krup

Kočičí svatba

Kočičí tanec (čočka s kroupami)

Kofty z červené čočky s kuskusem

Kořeněné cizrnové ragú s květákem
(Spiced chickpea & cauliflower stew)

Lahůdkové boby

Linsengemüse
(Čočka na kyselo s nudlemi)

Máslové fazole s pečeným květákem

Mauři a křesťané

Mexický ohnivý hrnec

Mléčná fazolová kaše

Moravské fazole se sušenými švestkami

Mungo na černých houbách a cibuli

Noky z fazolové mouky
(Gnocchi con farina di fagioli)

Pálenec (hrách pražený na sádle)

Pasta e fagioli alla napoletana
(Fazole s těstovinami po napoletánsku)

Pikantní čočka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pučálka (hrách pražený nasucho)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg hrachu, 10 dkg vepřového sádla nebo škvarků, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přebraný a propláchnutý hrách přelijeme trojnásobným množstvím vody a necháme v teplé místnosti nebo v troubě vyklíčit. Po vyklíčení odcedíme zbývající vodu, hrách necháme oschnout a potom jej nasucho na plechu v troubě opražíme. Opraženou pučálku osolíme, lehce opepříme a podáváme maštěnou sádlem nebo škvarky.

www.tacos.cz Při klíčení se v hrachu vytváří řada cenných látek, mj. vitamín C, který luštěniny jinak neobsahují.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3299x    verze pro tisk

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

Revithia
(Cizrnový hrnec)