cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pučálka (hrách pražený nasucho)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg hrachu, 10 dkg vepřového sádla nebo škvarků, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přebraný a propláchnutý hrách přelijeme trojnásobným množstvím vody a necháme v teplé místnosti nebo v troubě vyklíčit. Po vyklíčení odcedíme zbývající vodu, hrách necháme oschnout a potom jej nasucho na plechu v troubě opražíme. Opraženou pučálku osolíme, lehce opepříme a podáváme maštěnou sádlem nebo škvarky.

www.tacos.cz Při klíčení se v hrachu vytváří řada cenných látek, mj. vitamín C, který luštěniny jinak neobsahují.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3592x    verze pro tisk

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

Revithia
(Cizrnový hrnec)

Rice and peas
(Rýže a hrášek)

Sója na slanině

Sója s cibulí

Sója s houbami a rýží

Sójové boby s rajčaty a sýrem

Sójové karbanátky

Šoulet podle Dvory

Špagety s čéči

Švec (fazole s kroupami)

Tbikha

Těstoviny z červené čočky s rajčatovo-paprikovou omáčkou

Toskánské zapečené fazole

Tuňák a bílé fazole s olivami

Uzené maso s fazolemi

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Zapečená čočka s čekankou
(Gratin de scarole aux lentilles)

Zapečená fazolová kaše s cibulí