www.tacos.cz Zatímco se cibule smaží, vyklopte propláchnutou rýži do hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte 4 minuty, poté sceďte a osvěžte ve studené vodě. Když je cibule hotová, sundejte pánev z ohně. Přidejte k ní rýži spolu s mletým novým kořením, aleppským pepřem, nasekanými rajčaty nebo rajčatovým protlakem a polovinou petrželky a bohatě okořeňte. Podle chuti můžet náplň rozšířit o nadrobenou fetu, utřený česnek nebo dresink z citronového jogurtu.
www.tacos.cz Zahřejte fritézu na 180 °C. Udělejte řez po délce jedné papriky, začněte u špičky a zastavte se asi 2 cm odspodu, abyste vytvořili vak. Odstraňte semínka a zvenku potřete trochou olivového oleje. Naplňte kapsu rýžovou směsí a okraje řezu jemně přitlačte k sobě. Opakujte se zbývající směsí paprik a rýže.
www.tacos.cz Vložte papriky do košíku fritézy a ujistěte se, že je mezi nimi dostatek místa, a smažte 20-30 minut, dokud nezačnou tmavnout. Papriky při podávání posypte opraženými a nahrubo nasekanými vlašskými ořechy, zbytkem nasekané petrželky a posypte aleppským pepřem.
www.tacos.cz
![]() |