cpt. Cook
 

Rizoto s hříbky

Rizoto s hříbky a se špenátem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rizoto s rajčaty

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule nasekaná nadrobno, 4 stroužky česneku rozdrceného, 4  rajčata oloupaná a nakrájená na malé kousky, 1/2 lžíce medu, 40 dkg rýže, 1.2 l kuřecího vývaru, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velkém hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a krátce (5 minut) opečeme. Přidáme česnek, zamícháme a opečeme další 4 minuty. Přidáme rajčata a med, zvýšíme plamen na střední a za občasného míchání vaříme, až směs zhoustne. V druhém hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Přidáme rýži do hrnce s rajčaty, dobře zamícháme, přidáme osminu vařícího se vývaru a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se vývar vsákne. Přidáme další část vývaru a celý postup opakujeme tak dlouho, až použijeme všechen vývar. Hotové rizoto osolíme a opepříme podle chuti a podáváme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1986x    verze pro tisk

Rizoto ze žampiónů

Rýže Calypso

Rýže po kubánsku
(Arroz a la Cubana)

Rýže s houbami

Rýže s houbami

Rýže s rajčaty po albánsku

Rýže Taj Mahal

Rýžový koláč s cuketou

Rýžový kuba

Smaragdová rýže

Smažená kantonská rýže

Srbské rizoto

Uzené v rýži s pažitkovým krémem

Valencienské rizoto
(Paella valenciana)

Vegetariánská rýže po indicku

Vegetářské karbanátky

Vlašská rýže