cpt. Cook
 

Risotto con gorgonzola, pere e noci
(Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy)

Risotto di carote con fiori fritti di sambuco e acacia
(Mrkvové rizoto se smaženým květem bezu a akátu)

Risotto s červenou řepou

Rizoto

Rizoto

Rizoto na pivu
(Risotto alla birra)

Rizoto na víně s cizrnou a ořechy
(Risotto al vino con ceci e noci)

Rizoto s divokými bylinkami

Rizoto s dýní, kaštany a špenátem
(Risotto con zucca, castagne e spinaci)

Rizoto s houbami a hráškem

Rizoto s hruškou a vlašskými ořechy
(Risotto con pere, noci a polvere di alloro)

Rizoto s hříbky

Rizoto s hříbky a se špenátem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rizoto s liškami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg rýže Arborio, 40 dkg lišek, 2 dl suchého bílého vína, 1/2 l kuřecího vývaru, 1/2  šalotka, 2 dkg másla, 3 snítky zelené petrželky, 1/2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 7 dkg nastrouhaného parmazánu, 4 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lišky připravte tak, že nožičky oškrábete nožem a poté očistíte kartáčkem hlavičky. Jemně je opláchněte a osušte. Šalotku nakrájejte najemno. Rozehřejte hrnec s olivovým olejem a přidejte šalotku a rýži. Míchejte, dokud není rýže lesklá. Přilijte bílé víno a nechte ho vstřebat. Poté za stálého míchání postupně přidávejte horký vývar po dobu 18 minut.

www.tacos.cz Lišky restujte na másle se špetkou soli 8 minut a pravidelně míchejte. Petrželku nasekejte nadrobno a přidejte ji k houbám už mimo oheň s trochou pepře. Když je rýže uvařená, vmíchejte do ní máslo a parmazán. Rizoto ihned podávejte se smaženými liškami.

vloženo 22.01.2022    zobrazeno 173x    verze pro tisk

Rizoto s rajčaty

Rizoto ze žampiónů

Rýže Calypso

Rýže po kubánsku
(Arroz a la Cubana)

Rýže s houbami

Rýže s houbami