cpt. Cook
 

Risotto con gorgonzola, pere e noci
(Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy)

Risotto di carote con fiori fritti di sambuco e acacia
(Mrkvové rizoto se smaženým květem bezu a akátu)

Risotto s červenou řepou

Rizoto

Rizoto

Rizoto na pivu
(Risotto alla birra)

Rizoto na víně s cizrnou a ořechy
(Risotto al vino con ceci e noci)

Rizoto s divokými bylinkami

Rizoto s dýní, kaštany a špenátem
(Risotto con zucca, castagne e spinaci)

Rizoto s houbami a hráškem

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rizoto s hruškou a vlašskými ořechy

Risotto con pere, noci a polvere di alloro

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg rýže Carnaroli, 215 dkg hrušek, 20 dkg kozího sýra, 10 dkg másla, 6 dkg vlašských ořechů, 15 dkg prášku ze sušených bobkových listů, extra virgin olivový olej, 3 dkg másla, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozehřejte pánev s trochou oleje a restujte na něm rýži, dokud zrnka nezačnou sklovatět. Zalijte vroucí vodou, zamíchejte a přidejte po kouscích máslo, střídavě s naběračkami vroucí vody, a vařte 13-14 minut. Hrušku oloupejte, nakrájejte na kousky a ponořte do vody okyselené citronovou šťávou. Nemáte-ĺi koupený mletý bobkový list, sušené bobkové listy rozmixujte a přeceďte na prášek (vydrží v těsně uzavřené krabici při pokojové teplotě měsíc, hodí se také na ryby a maso). Hrušky scedíte a přidáte do rizota, promíchejte a zjemněte zbytkem másla, podle potřeby dosolte. Přidejte nadrobený čerstvý kozí sýr a nasekané vlašské ořechy, část si nechte stranou na ozdobu. Vypněte oheň a nechte rizoto několik minut odpočívat. Rizoto rozdělte na talíře, posypte vavřínovým práškem a vlašskými ořechy a podávejte.
vloženo 08.04.2022    zobrazeno 432x    verze pro tisk

Rizoto s hříbky

Rizoto s hříbky a se špenátem

Rizoto s liškami

Rizoto s rajčaty

Rizoto ze žampiónů

Rýže Calypso

Rýže po kubánsku
(Arroz a la Cubana)

Rýže s houbami

Rýže s houbami