cpt. Cook
 

Pikantní závitky

Portugalské vepřové s mušlemi

Pudink z vařeného uzeného masa

Pytlácký točenec

Ražniči

Rillettes

Rožeň Viléma Tella

Řízky a la Louis

Sahte java

Saté

Sedmihradské vrstvené zelí

Segedínský vepřový kotlet

Selské vepřové závitky

Silvestrovské kotlety

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sladkokyselá vepřová pečeně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg vepřové pečeně bez kostí, 1/2 lžička mletého zázvoru nebo střední kousek čerstvého, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 zelené papriky, 1/2 červené papriky, 1/2  okurka nakrájená na plátky, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 10 dkg (kompotovaného) ananasu, 1/2 dl pomerančové šťávy, 1/2 lžíce bramborové škrobové moučky, 1/2 lžíce tekutého tmavého medu, sůl, mletý pepř, olej na smažení (větší množství),

Marináda: 1/2  bílek, 1/2 lžíce bílého vinného octa, 1/2 lžíce vody, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 špetka soli

zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostky cca 2,5 x 2,5 cm. Smísíme pečlivě všechny ingredience do marinády a maso jí zalejeme. Marinujeme 30 minut.

www.tacos.cz Zázvor oloupáme a nadrobno usekáme. Česnek oloupáme a utřeme. Cibuli oloupáme a nakrájíme na plátky. Papriky umyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na stejné kousky jako maso.

www.tacos.cz Marinované maso usmažíme na oleji o teplotě 190 °C na jasně hnědou barvu. Vyjmeme a necháme na hedvábném papíru okapat. Česnek a zázvor necháme na rozpáleném oleji zpěnit. Přidáme cibuli a papriky. Za stálého míchání 1 minutu smažíme. Přidáme pomerančovou šťávu, ocet, med, rajský protlak a bramborovou moučku. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Přidáme na kostičky nakrájený ananas a plátky okurky. Uvedeme do varu. Přidáme maso. Vložíme na mísu a podáváme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1364x    verze pro tisk

Sladkokyselé vepřové plátky
(Tchang-chu-li-ťi)

Smažené řízky v sýrovém obalu

Smažené vepřové nudličky

Smetanové frikasé ze selátka

Sofrito - maso v omáčce