cpt. Cook
 

Řeřichový quiche s kozím sýrem

Sdílený chléb z pečeného česneku, rozmarýnu a brusinek
(Roasted garlic, rosemary & cranberry tear & share bread)

Sicilská pizza

Sicilská pizza se sardinkami

Slané koláče z máslové dýně a ořechového pesta
(Tartelettes feuilletées à la courge butternut et au pesto de noix)

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Slaný cheese-cake s fetou a cuketou

Slaný koláč „flamiche“

Slaný koláč s masitou náplní

Sýrová focaccia z Recca
(Focaccia di Recco col formaggio)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sýrový cibulový koláč

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10 dkg másla, sůl, 63 dl vody, 20 dkg hladké mouky, tuk na formu,

Náplň: 40 dkg cibule, 15 dkg rostlinného tuku, 1/8 l kysané smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, 2  žloutky, 115 dkg tvrdého sýra (parmazánu, goudy, ementálu), sůl, zelená petrželka nebo pažitka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Máslo utřeme v míse se solí, postupně přidáváme a zatíráme vodu střídavě s moukou. Dobře propracujeme vláčné těsto, a když se už nelepí, dáme je odpočinout. Cibuli nakrájíme na plátky, osmažíme ji na tuku jen dožluta, aby zůstala měkká a vláčná. Přilijeme smetanu, ve které rozmícháme mouku. Povaříme nahusto, pak přidáme žloutky, strouhaný sýr, sůl a nakonec petrželku. Odpočinuté těsto vyválíme na tenčí placku, naplníme jím vymaštěnou dortovou formu, potřeme náplní a navrch posypeme ještě trochou sýra. Pečeme půl hodiny v dobře předehřáté troubě. Koláč podáváme horký k čaji nebo k vínu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2049x    verze pro tisk

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)

Těsto na pizzu s kypř. práškem

Tourte forrestière au poulet
(Lesácký koláč s kuřecím masem)

Tykvová galeta s fenyklem a taleggiem