cpt. Cook
 

Sýrová focaccia z Recca
(Focaccia di Recco col formaggio)

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Štrúdl na slano

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce rozinek, 30 dkg mletého vepřového masa, 2  jablka, citrónová šťáva, 1/2  vejce, 2 lžíce piniových semínek, tymián, sůl, mletý pepř, 1/2 plátek lístkového těsta, 115 dkg uzeného sýra scamorza
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vložte rozinky do malé misky s teplou vodou. Mezitím co bobtnají, na nepřilnavé pánvi s trochou oleje opečeme mleté vepřové maso.

www.tacos.cz Oloupejte jablka, nakrájejte je na proužky a zakapejte citronovou šťávou, aby neztmavla. Maso smíchejte s jablky, vajíčkem, piniovými oříšky, odkapanými rozinkami, nastříhanou větvickou tymiánu, solí a pepřem. Rozbalte balíček hotového obdélníkového listového těsta, do středu vložte připravenou směs, přikryjte nakrájeným uzeným sýrem scamorza a stočte. Utěsněte konce a přeneste závin na plech vyložený pergamenovým papírem, potřete jej rozpuštěným máslem a pečte 20 minut při 180 stupních.

www.tacos.cz Závin podáváme nakrájený na plátky.

vloženo 21.01.2021    zobrazeno 603x    verze pro tisk

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)

Těsto na pizzu s kypř. práškem

Tourte forrestière au poulet
(Lesácký koláč s kuřecím masem)

Tykvová galeta s fenyklem a taleggiem

Velikonoční mangoldový koláč s ricottou

Základní těsto na pizzu

Zapečený koláč s hlívou a gorgonzolou
(Tarte flambée aux pleurotes et gorgonzola)

Zeleninový koláč á la pizza s tykví

Zeleninový koláč s vlašskými ořechy

Zeleninový koláč z listového těsta