cpt. Cook
 

Sýrová focaccia z Recca
(Focaccia di Recco col formaggio)

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra

Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 plátek lístkového těsta, 3  čekankové puky, 30 dkg vařených jedlých kaštanů, 215 dkg čerstvého kozího sýra, 2 lžíce másla, 1/2 lžíce medu, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájejte čekankové puky podélně na poloviny. Vykrojte do trojúhelníku tvrdou a hořkou část. Máslo rozpusťte na velké pánvi na prudkém ohni. Když se napění, vložte do něj čekanku. Pokapejte medem. Přidejte malou sklenici vody. Snižte teplotu na střední. Nechte je 15 minut vařit a občas je otočte. Voda se musí zcela odpařit.

www.tacos.cz Mezitím rozkrojte kaštany na polovinu. Když jsou čekanky měkké, naaranžujte je do koláčové formy hvězdicovitě řezem dolů. Pokapejte šťávou z vaření. Do mezer vložte kaštany. Rozdrobte na ně čerstvý kozí sýr. Osolte a opepřete. Rozbalte listové těsto na celou plochu. Okraje přeložte špičkou nože dovnitř. Vložte na 30 minut do trouby. Když je těsto zlatavě hnědé, vyjměte ho z trouby a vyklopte na talíř o velikosti pánve.

www.tacos.cz Příloha: salát z polníčku a aruguly

vloženo 07.12.2021    zobrazeno 163x    verze pro tisk

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)

Těsto na pizzu s kypř. práškem

Tourte forrestière au poulet
(Lesácký koláč s kuřecím masem)

Tykvová galeta s fenyklem a taleggiem

Velikonoční mangoldový koláč s ricottou

Základní těsto na pizzu

Zapečený koláč s hlívou a gorgonzolou
(Tarte flambée aux pleurotes et gorgonzola)

Zeleninový koláč á la pizza s tykví

Zeleninový koláč s vlašskými ořechy

Zeleninový koláč z listového těsta