cpt. Cook
 

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč s harissou

Rajčatový manchego koláč z paprikového těsta

Řeřichový quiche s kozím sýrem

Sdílený chléb z pečeného česneku, rozmarýnu a brusinek
(Roasted garlic, rosemary & cranberry tear & share bread)

Sicilská pizza

Sicilská pizza se sardinkami

Slané koláče z máslové dýně a ořechového pesta
(Tartelettes feuilletées à la courge butternut et au pesto de noix)

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Slaný cheese-cake s fetou a cuketou

Slaný koláč „flamiche“

Slaný koláč s masitou náplní

Sýrová focaccia z Recca
(Focaccia di Recco col formaggio)

Sýrový cibulový koláč

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg hladké mouky, 8 dkg másla nebo rostlinného tuku, 1/2  vejce, sůl, 2 lžíce vody, tuk na pekáček, vejce na potření,

Náplň: 10 dkg žervé nebo tvarohu, 20 dkg rozsekaných zbytků telecího nebo vepřového pečeného či dušeného masa, ryb, šunky, sůl, mletý pepř, zelená petrželka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Z hladké mouky, třetiny tuku a vejce zpracujeme s osolenou vodou těsto. Když je hladké a vláčné, rozdělíme je na dvě části a necháme odpočinout v chladu. Pak vyválíme dvě tenké placky, potřeme je rozpuštěným tukem a znovu sbalíme v balíček. Toto opakujeme ještě dvakrát až třikrát, až spotřebujeme všechen tuk. Takto upravené a odpočinuté těsto pak vyválíme na dvě placky. Jednou vyložíme pomaštěný pekáček nebo kulatou ohnivzdornou misku, naplníme nádivkou a druhou plackou zakryjeme. Okraje dobře přitiskneme. Náplň připravíme z utřeného sýra žervé s drobně rozsekaným masem, se solí, pepřem a rozsekanou petrželkou. Povrch koláče povlažíme vejcem a koláč pečeme v mírně předehřáté troubě asi 35 až 40 minut. Chceme-li mít náplň pikantnější, přidáme na nudličky nakrájenou papriku nebo různá koření a pochutiny (sardele, hořčici, kečup atd.).
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2277x    verze pro tisk

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)