cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg hladké mouky, 8 dkg másla nebo rostlinného tuku, 1/2  vejce, sůl, 2 lžíce vody, tuk na pekáček, vejce na potření,

Náplň: 10 dkg žervé nebo tvarohu, 20 dkg rozsekaných zbytků telecího nebo vepřového pečeného či dušeného masa, ryb, šunky, sůl, mletý pepř, zelená petrželka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Z hladké mouky, třetiny tuku a vejce zpracujeme s osolenou vodou těsto. Když je hladké a vláčné, rozdělíme je na dvě části a necháme odpočinout v chladu. Pak vyválíme dvě tenké placky, potřeme je rozpuštěným tukem a znovu sbalíme v balíček. Toto opakujeme ještě dvakrát až třikrát, až spotřebujeme všechen tuk. Takto upravené a odpočinuté těsto pak vyválíme na dvě placky. Jednou vyložíme pomaštěný pekáček nebo kulatou ohnivzdornou misku, naplníme nádivkou a druhou plackou zakryjeme. Okraje dobře přitiskneme. Náplň připravíme z utřeného sýra žervé s drobně rozsekaným masem, se solí, pepřem a rozsekanou petrželkou. Povrch koláče povlažíme vejcem a koláč pečeme v mírně předehřáté troubě asi 35 až 40 minut. Chceme-li mít náplň pikantnější, přidáme na nudličky nakrájenou papriku nebo různá koření a pochutiny (sardele, hořčici, kečup atd.).
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1835x    verze pro tisk

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)

Těsto na pizzu s kypř. práškem

Tourte forrestière au poulet
(Lesácký koláč s kuřecím masem)

Tykvová galeta s fenyklem a taleggiem

Velikonoční mangoldový koláč s ricottou

Základní těsto na pizzu

Zapečený koláč s hlívou a gorgonzolou
(Tarte flambée aux pleurotes et gorgonzola)

Zeleninový koláč á la pizza s tykví

Zeleninový koláč s vlašskými ořechy

Zeleninový koláč z listového těsta