cpt. Cook
 

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Španělský zeleninový koláč

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

Těsto: 30 dkg hladké mouky, kvasnice (1/2 sáčku sušených), 1/2 dl vody, 1/2 špetka soli, 1/2  vejce, 3 lžíce olivového oleje,

Náplň: 6 listů mangoldu, 1/2  paprika (velká červená), 3  mladé cibulky (ze zelenou natí), 3 stroužky česneku, 115  oliv (zelených, bez pecek), 1/2 sklenka rajčat, 10 dkg uzeného masa,

Na zalití povrchu: 3  vejce, 115 dkg smetany, 1/2 špetka šafránu, sůl, mletý pepř, 1/2 snítka tymiánu

zkopírováno z http://www.tacos.cz Těsto: mouku smícháme se sypkým droždím a po přidání ostatních přísad vypracujeme hladké těsto, které hněteme 3 až 4 minuty a pak necháme 30 minut kynout. Z vykynutého těsta vyválíme kulatou placku, kterou vložíme do nízké koláčové formy vymazané olejem a přesahující okraje zarovnáme nožem.

www.tacos.cz Náplň: zeleninu očistíme a omyjeme. Listy mangoldu rozkrájíme na menší kousky, papriku na kroužky a cibulky i s natí na kolečka. Takto připravenou zeleninu chvíli blanšírujeme ve vodě, zatímco 1 list mangoldu a 1 cibulku si odložíme stranou pro pozdější použití. Blanšírovanou zeleninu navršíme na těsto a posypeme usekaným česnekem a olivami nakrájenými na kroužky. Povrch koláče pak ještě poklademe okapanými rajčaty zbavenými jadérek a uzeninou rozkrájenou na plátky.

www.tacos.cz Dokončení: ve smetaně rozkvedláme vejce, tekutinu osolíme a okořeníme šafránem, pepřem a tymiánem. Připravenou tekutinou pak přelijeme zeleninu ve formě, navrch položíme list mangoldu a cibulku s natí. Zeleninový koláč pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů (plyn stupeň 3).

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2188x    verze pro tisk

Štrúdl na slano

Těsto na pizzu s kypř. práškem

Tykvová galeta s fenyklem a taleggiem

Základní těsto na pizzu

Zeleninový koláč á la pizza s tykví

Zeleninový koláč s vlašskými ořechy

Zeleninový koláč z listového těsta