cpt. Cook
 

Smetanová polévka houbová

Smetanová polévka s houbami (kulajda)

Smetanová polévka se sýrem

Sopa de almendras con asafran
(Šafránová polévka s mandlemi)

Surampfersupp
(Šťovíková polévka)

Svampsoppa
(Houbová švédská polévka)

Sýrová polévka

Sýrová polévka

Sýrová polévka
(Soupe au fromage)

Sýrová polévka cibulová

Sýrová polévka cibulová rychlá

Sýrová polévka cibulová s vínem

Šťovíková polévka

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Toskánská polévka z ječmene

Zuppa di farro

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  22 dkg fazolí, 38 dkg ječmene, 1/2  cibule, 1/2  mrkev, 1/2  řapíkatý celer, 2 stroužky česneku, 1/2 snítka šalvěje, 2 lžičky rajčatového protlaku, 1/2 hrst zelené petrželky, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Směs žíhaných a bílých fazolí namočíme přes noc do vody a uvaříme al dente. Ječmen propereme pod vodou. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev a řapíkatý celer oškrábeme a nakrájíme na kostičky a orestujeme v kastrolu na olivovém oleji s pár lístky šalvěje a rozmáčknutými stroužky česneku. Ty pak odstraníme (někdy se zeleninou orestuje i prosciuto nebo slanina nakrájená na kostičky pro zlepšení chuti). Do základu přidáme propraný ječmen, rajčatový koncentrát a necháme restovat. Pak podle potřeby podléváme vývarem z fazolí.

www.tacos.cz Větší část fazolí rozmixujeme, vlijeme do kastrolu a promícháme. Vaříme, dokud není ječmen téměř měkký. Nakonec přidáme fazole vcelku a necháme vyvařit zbylou vodu do hustší konzistence. Podáváme ozdobené petrželkou, lístkem šalvěje a pokapeme olivovým olejem.

vloženo 20.03.2010    zobrazeno 1555x    verze pro tisk

Tradičná trenčianska vianočna kapustnica

Tradiční rybí štědrovečerní polévka

Turecká jogurtová polévka s mátou kadeřavou

Valašská štědračka

Vločková s rajčatovým protlakem

Yayla corbasi
(Jogurtová polévka)