cpt. Cook
 

Smetanová polévka

Smetanová polévka bramborová

Smetanová polévka houbová

Smetanová polévka s houbami (kulajda)

Smetanová polévka se sýrem

Sopa de almendras con asafran
(Šafránová polévka s mandlemi)

Surampfersupp
(Šťovíková polévka)

Svampsoppa
(Houbová švédská polévka)

Sýrová polévka

Sýrová polévka

Sýrová polévka
(Soupe au fromage)

Sýrová polévka cibulová

Sýrová polévka cibulová rychlá

Sýrová polévka cibulová s vínem

Šťovíková polévka

Tahnabour
(Arménská jogurtová polévka s ječmenem)

Toskánská polévka z ječmene
(Zuppa di farro)

Tradičná trenčianska vianočna kapustnica

Tradiční rybí štědrovečerní polévka

Turecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Turecká jogurtová polévka s mátou kadeřavou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 l drůbežího vývaru, 1/2 sklenka bílého jogurtu, 2 lžíce oleje, 2  cibule, 3 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce máty kadeřavé, 4 plátky bílé veky, 1/2 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme světlou cibulovou jíšku. Rozšleháme ji ve vývaru a povaříme 10 minut. Pak prošleháme s jogurtem, podle chuti přidáme sůl a pepř, ochutíme drobně posekanými lístky máty a dále už nevaříme. Polévku podáváme horkou a doplňujeme ji kostičkami bílého chleba osmaženými na másle.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2440x    verze pro tisk