cpt. Cook
 

Tukožroutská polévka

Tykvová polévka
(Potage au potiron)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykvová s opékaným chlebem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg tykve, 30 dkg brambor, 1/2  cibule, 1.3 l vody, 15 dkg tuku, sůl, mletý pepř, 1/2 hrnečku kysané smetany, muškátový oříšek, 2 plátky chleba pokrájeného na kostičky a opečeného na tuku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané tykve a brambory nakrájíme na kolečka a vložíme do vroucí vody. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k polévce, osolíme, opepříme a vaříme bez pokličky asi 20 minut. Potom zeleninu rozmixujeme s vývarem a prolisujeme přes síto, aby vznikl jemný krém. Vmícháme kysanou smetanu a dochutíme muškátovým oříškem. Již nevaříme. Jako vložku podáváme na kostičky nakrájený, osmažený chléb.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1010x    verze pro tisk

Tykvová se smetanou

Tykvová se sójovou omáčkou

Valašská kyselica

Vellutata di carote
(Mrkvová polévka)

Veselská bramboračka

Vlasové nudle s chřestem

Vločková polévka se zeleninou

Zapražená kapustová polévka s párkem

Zeleninová čorba

Zeleninová míchaná

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka jarní

Zeleninová polévka Julienne

Zeleninová polévka krémová

Zeleninová polévka s ovesnými vločkami

Zeleninová polévka s vločkami