Tykvová s opékaným chlebem [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Smetanová polévka s houbami

Soupa d'siôle
(Piemontská cibulová polévka)

Sýrová rajčatová polévka

Sýrová zeleninová polévka

Sýrová zeleninová polévka se slaninou

Špenátová polévka

Špenátová polévka Paparot

Špenátová polévka s vejci

Špenátová polévka se ztracenými vejci

Špenátová s vajíčkem

Špenátovo-brokolicová polévka

Teplá polévka z okurek a brambor

Tomatová polévka s koriandrem

Topinamburové velouté s kari
(Velouté de topinambours au curry)

Tukožroutská polévka

Tykvová polévka
(Potage au potiron)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykvová s opékaným chlebem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg tykve, 30 dkg brambor, 1/2  cibule, 1.215 l vody, 15 dkg tuku, sůl, mletý pepř, 1/2 hrnečku kysané smetany, muškátový oříšek, 2 plátky chleba pokrájeného na kostičky a opečeného na tuku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané tykve a brambory nakrájíme na kolečka a vložíme do vroucí vody. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k polévce, osolíme, opepříme a vaříme bez pokličky asi 20 minut. Potom zeleninu rozmixujeme s vývarem a prolisujeme přes síto, aby vznikl jemný krém. Vmícháme kysanou smetanu a dochutíme muškátovým oříškem. Již nevaříme. Jako vložku podáváme na kostičky nakrájený, osmažený chléb.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2135x    verze pro tisk

Tykvová se smetanou

Tykvová se sójovou omáčkou

Valašská kyselica