cpt. Cook
 

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tomatová polévka s koriandrem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg rajčatového pyré, 10 dkg cibule, 1.15 l vody, 1/2 dl červeného vína, 1/2 dl olivového oleje, 4 dkg česneku, 1/2  citrón, 1/2 svazek koriandrových lístků, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Najemno nakrájenou cibuli na oleji lehce orestujeme, přidáme rajský protlak a zarestujeme. Zalijeme vínem, vodou a důkladně promícháme, necháme chvilku provařit. Přidáme česnek, kůru z citrónu, citrónovou šťávu, nasekaný koriandr, sůl, pepř a znovu opět krátce povaříme.

www.tacos.cz Podáváme s ciabattou. Je výborná, lehká, v létě by šla konzumovat i za studena. Kdo chce mít polévku vydatnější, může do ní zavařit čočku, pohanku nebo některý druh plněných těstovin (ravioli s masem či sýrem).

vloženo 15.02.2008    zobrazeno 1109x    verze pro tisk

Tukožroutská polévka

Tykvová polévka
(Potage au potiron)

Tykvová s opékaným chlebem

Tykvová se smetanou

Tykvová se sójovou omáčkou

Valašská kyselica

Vellutata di carote
(Mrkvová polévka)

Veselská bramboračka

Vlasové nudle s chřestem

Vločková polévka se zeleninou

Zapražená kapustová polévka s párkem

Zeleninová čorba

Zeleninová míchaná

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka jarní

Zeleninová polévka Julienne

Zeleninová polévka krémová

Zeleninová polévka s ovesnými vločkami