cpt. Cook
 

Špenátová polévka

Špenátová polévka Paparot

Špenátová polévka s vejci

Špenátová polévka se ztracenými vejci

Špenátová s vajíčkem

Špenátovo-brokolicová polévka

Teplá polévka z okurek a brambor

Tomatová polévka s koriandrem

Topinamburové velouté s kari
(Velouté de topinambours au curry)

Tukožroutská polévka

Tykvová polévka
(Potage au potiron)

Tykvová s opékaným chlebem

Tykvová se smetanou

Tykvová se sójovou omáčkou

Valašská kyselica

Vellutata di carote
(Mrkvová polévka)

Velouté z čekanky a brambor
(Vellutata di radicchio e patate)

Veselská bramboračka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vlasové nudle s chřestem

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  215 dkg vlasových nudlí, 1/2 svazek divokého chřestu, 15 dkg másla, 1/2 l lehkého masového vývaru, 2  vejce, sůl, mletý pepř, 2 lžíce parmazánu nebo gruyéru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Chřest oškrábeme a propláchneme, odstraníme tvrdou část, odřízneme hlavičky a dáme je stranou. Prýty svážeme a povaříme v kastrolu se slabě osolenou vodou. Vyjmeme z kastrolu a protlačíme strojkem na kaši. Vodu po vaření dáme stranou. Do dostatečně velkého kastrolu vlijeme masový vývar, přidáme chřestovou kaši a vodu po vaření. Přivedeme k varu, nasypeme roztroušeně těstovinu a hlavičky chřestu. Občas během vaření zamícháme.

www.tacos.cz Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), stáhneme kastrol z ohně a polévku nalijeme do polévkové mísy, v níž jsme předem rozšlehali vejce se strouhaným sýrem a několika špetkami soli a pepře. Podáváme v téže polévkové míse.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1814x    verze pro tisk

Vločková polévka se zeleninou