cpt. Cook
 

Palačinkové závitky

Párky v lístkovém těstě

Picadillo Tacos

Pirožky s rybí nádivkou

Quesadilla s čedarem

Roláda z listového těsta plněná lečem

Sambúsak - masové taštičky

Saucisson brioché
(Klobáska v briošce)

Sýrové taštičky z lístkového těsta

Šunkové rohlíčky

Taštičky (čínské pirožky)

Tortilla po italsku

Tortilla s červenou cibulí a ricottou

Tortilly s houbami, rukolou a jablky

Tvarohové taštičky s paštikou

Tvarohové taštičky sypané sýrem

Čína   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Uzlíčky plněné masitou nádivkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

Nádivka: 30 dkg mletého masa, 115 dkg celeru (pórek, kapusta, paprika, zelí, kedluben), 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžička mletého zázvoru, 1/2 špetka pálivé papriky, sůl, 1/2 špetka glutasolu, 2 stroužky česneku, 1/2  cibule, 1/2 dl vody, 1/2 dl desertního vína (vodka), 15 dkg sušených hub, 1/2  vejce,

Těsto: 150 dkg hladké mouky, 2 dl vody, sůl,

Omáčka: 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce rostlinného oleje, 1/2 lžíce octa, 1/2 špetka mletého pepře

zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejdříve připravíme nádivku promícháním masa, jemně nakrájené nebo nastrouhané zeleniny (celer, pór nebo kapusta, paprika, zelí, kedluben), koření, drceného česneku, drobně nakrájené cibule a máčených sušených hub. Přidáme víno, vodu, špetku glutasolu, vejce. Osolíme a dobře promícháme.

www.tacos.cz Pak připravíme těsto. V míse přelijeme mouku se solí vroucí vodou a dobře prohněteme. Z těsta vytvoříme váleček o průměru asi 5 cm a nakrájíme jej na kolečka široká asi 1 - 1.5 cm. Vál pomastíme dobře olejem a jednotlivá kolečka zpracujeme na tenké placičky se silnějším středem. Okraje placičky prsty ještě ztenčíme. Placičku položíme na dlaň, do středu dáme kuličku masité nádivky a prsty zmáčkneme, až se vytvoří raneček ne zcela uzavřený. Uzlíčky naskládáme do pařáku s vroucí vodou a vaříme asi 10 - 15 minut na podložce v páře.

www.tacos.cz Hotové uzlíčky ozdobíme (sekanou pažitkou), a podáváme teplé, pokapané omáčkou, kterou připravíme prošleháním sójové omáčky se všemi přísadami. Doplníme zeleninovým salátem. Můžeme podávat i jako předkrm.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1353x    verze pro tisk

Zelný závin