cpt. Cook
 

Rizoto s hříbky

Rizoto s hříbky a se špenátem

Rizoto s rajčaty

Rizoto ze žampiónů

Rýže Calypso

Rýže po kubánsku
(Arroz a la Cubana)

Rýže s houbami

Rýže s houbami

Rýže s rajčaty po albánsku

Rýže Taj Mahal

Rýžový koláč s cuketou

Rýžový kuba

Smaragdová rýže

Smažená kantonská rýže

Srbské rizoto

Uzené v rýži s pažitkovým krémem

USA   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Valencienské rizoto

Paella valenciana

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  15 dkg oleje, 3 dkg česneku, 6 dkg vepřového masa, 12 dkg kuřete (brutto váha), 3 dkg cibule, 4 dkg zelených paprik, 8 dkg mořských ryb, ústřic, ráčků, 8 dkg rýže, 18 dkg vývaru z ryb, 6 dkg rajčat, bobkový list, šafrán, mletý pepř, sůl, zelený hrášek, červená paprika, 15 cl přírodního bílého vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do horkého olivového oleje se nasype nadrobno nakrájený česnek a osmahne se. Pak se přidá na menší kousky nakrájené libové vepřové maso a kousky kuřete. Vše se nechá dusit téměř do měkka. Potom se přidá na jemné plátky krájená cibule, na kousky nebo silnější kroužky krájená zelená paprika, kousky vařených mořských ryb včetně ráčků a ústřic a vše se znovu podusí, aby zelenina změkla. Nakonec se vše zalije vývarem z ryb, přidá se dobře propláchnutá a spařená rýže a směs se přivede nepřikrytá do varu. V tomto okamžiku se přidá bobkový list, šafrán, mletý pepř, rajčata a sůl. Pak se nádoba zakryje pokličkou a obsah se dusí při vyšší teplotě asi 15 minut. Hotový pokrm se zdobí na oleji podušeným zeleným hráškem a podušenými červenými papričkami. Zastříkne se přírodním bílým vínem nasládlejší chuti.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1583x    verze pro tisk

Vegetariánská rýže po indicku

Vegetářské karbanátky

Vlašská rýže