cpt. Cook
 

Rýže s houbami

Rýže s rajčaty po albánsku

Rýže Taj Mahal

Rýžový koláč s cuketou

Rýžový kuba

Smaragdová rýže

Smažená kantonská rýže

Srbské rizoto

Tartaletky s cizrnovým krémem

Itálie - Pavia   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tradiční rizoto z Voghery

Risotto alla vogherese - la versione tradizonale

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 l hovězího vývaru, 32 dkg rýže Carnaroli, 8 dkg másla, 8 dkg grana padano, 2  kapie z Voghery, 1/2  šalotka, bílé víno, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Šalotku očistěte, nakrájejte a orestujte na pánvi s kouskem másla. Papriky (zelené kapie) očistěte, odstraňte z nich semena a bílá vlákna, nakrájejte je na nudličky a přidejte je k šalotce. Nechte je 2 minuty zvláčnět, přidejte naběračku vývaru a vařte, dokud nezměknou a tekutina se neodpaří. Z pánve odeberte lžíci paprik a dejte je stranou, abyste mohli pokrm nakonec ozdobit. Rýži osmahněte na pánvi se šalotkou a paprikou, přidejte trochu bílého vína a rýži vařte, přičemž po troškách přidávejte vývar. Vypněte oheň, podle chuti osolte a opepřete a poté vmíchejte zbylé máslo a nastrouhaný parmazán. Rizoto nechte 5 minut přikryté a servírujte s paprikami, které jste si nechali stranou, a s trochou pepře.
vloženo 25.01.2022    zobrazeno 468x    verze pro tisk

Uzené v rýži s pažitkovým krémem

Valencienské rizoto
(Paella valenciana)

Vegetariánská rýže po indicku

Vegetářské karbanátky

Vlašská rýže

Vločkové karbanátky

Vločkové karbanátky

Zapékaná pohanka se zeleninou

Zeleninová rýže s vejci

Zeleninové rizoto s masem