cpt. Cook
 

Rizoto s hříbky

Rizoto s hříbky a se špenátem

Rizoto s rajčaty

Rizoto ze žampiónů

Rýže Calypso

Rýže po kubánsku
(Arroz a la Cubana)

Rýže s houbami

Rýže s houbami

Rýže s rajčaty po albánsku

Rýže Taj Mahal

Rýžový koláč s cuketou

Rýžový kuba

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smaragdová rýže

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg rýže, 8 dkg kořenové zeleniny, 4  vejce, 20 dkg špenátového protlaku, 1/2  cibule, 1/2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 10 dkg parmezánu (může být i jiný tvrdý sýr), 1/2 dl šlehačky nebo neslazené kondenzované mléko, sůl, pažitka nebo zelená petrželka, 1/2 l acidofilního mléka nebo biokys, kysaná smetana
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jemně sekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme zmrazený špenátový protlak a podusíme. Po zchladnutí vmícháme žloutky, prolisovaný česnek, rýži uvařenou společně s kořenovou zeleninou pokrájenou na drobné kostičky, strouhaný sýr a šlehačku nebo neslazené kondenzované mléko. Osolíme a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směsí naplníme dobře vymazanou formu - nejlépe kruhovou - a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Formu můžeme též vložit do kastrolu s vodou a vařit ve vodní lázni. Hotový nákyp posypeme sekanou petrželkou nebo pažitkou a podáváme s biokysem nebo acidofilním mlékem či kysanou smetanou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1516x    verze pro tisk

Smažená kantonská rýže

Srbské rizoto

Uzené v rýži s pažitkovým krémem

Valencienské rizoto
(Paella valenciana)

Vegetariánská rýže po indicku

Vegetářské karbanátky

Vlašská rýže