cpt. Cook
 

Rizoto s hříbky

Rizoto s hříbky a se špenátem

Rizoto s rajčaty

Rizoto ze žampiónů

Rýže Calypso

Rýže po kubánsku
(Arroz a la Cubana)

Rýže s houbami

Rýže s houbami

Rýže s rajčaty po albánsku

Rýže Taj Mahal

Rýžový koláč s cuketou

Rýžový kuba

Smaragdová rýže

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smažená kantonská rýže

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg rýže, 15 dkg vařené uzené šunky, 10 dkg krevet oloupaných čerstvých nebo z konzervy, 3  vejce, 3 mladé naťové cibulky, 15 dkg zeleného hrášku, 1/2 lžíce sójové omáčky, sůl, 3 lžíce oleje na smažení, 15 dl vody na vaření rýže
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rýži opláchneme pod tekoucí vodou. Vaříme ve vodě 20 minut pod pokličkou. Scedíme a odložíme. Cibulky oloupáme, umyjeme a usekáme nadrobno. Vejce rozšleháme se sójovou omáčkou. Přidáme polovinu rozkrájené cibulky a pečlivě promícháme. Z této hmoty usmažíme na 1/3 rozpáleného oleje tenkou omeletu, zrůžovělou po obou stranách. Necháme ji vystydnout a nakrájíme na tenké proužky.

www.tacos.cz Na další části silně rozpáleného oleje smažíme 1 minutu osolené krevety. Přidáme šunku a zelený hrášek. Smažíme za stálého míchání ještě 2 minuty. Přendáme do nádoby s nakrájenou omeletou.

www.tacos.cz Na zbytku oleje za stálého míchání osmažíme rýži se zbytkem cibule. Po 3 minutách stáhneme plamen, přidáme další ingredience a jemně promícháme. Necháme ještě 2 minuty na plotně. Podáváme tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3725x    verze pro tisk

Srbské rizoto

Uzené v rýži s pažitkovým krémem

Valencienské rizoto
(Paella valenciana)

Vegetariánská rýže po indicku

Vegetářské karbanátky

Vlašská rýže