cpt. Cook
 

Valtický řízek

Vařené uzené maso

Vařené vepřové koleno s kyselým zelím

Vepřová jambalaya

Vepřová kotleta po japonsku

Vepřová kotlety na petrželce

Vepřová kýta na kmíně

Vepřová kýta po lovecku

Vepřová kýta s rybízem

Vepřová líčka, chorizo a kaštany

Vepřová panenka a špenátové ravioli

Vepřová panenka Parmentier

Vepřová pečeně debrecínská

Vepřová pečeně na česneku

Vepřová pečeně na smetaně

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřová pečeně panenská

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg vepřové panenské, sůl, mletý pepř, 4 lžíce vepřového sádla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Panenská je vlastně 'svíčková' z vepře, peče se obvykle po zabijačce, zabalená do 'blány' čili 'opony', tj. předstěry, části pobřišnice, která má na sobě pruhy tuku. Osolené a opepřené maso se do této blány den nebo dva předem zabalí, nechá rozležet a teprve pak peče. Šťáva se nechá přírodní. Maso takto připravené se také zalévá do sádla a ukládá na pozdější dobu.

www.tacos.cz Obměna slovenská: Maso se hrubě poseká, osolí a okoření jako na sekaninu, zabalí opět do předstěry a nechá takto jen přes noc, ovšem v chladnu, rozležet. Druhý den se peče na slanině a cibuli. Je přímo znamenité, neboť všechna šťáva v pečeni zůstane zachována.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Panenská přírodní pečeně, brambory a salát nebo kompot.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5845x    verze pro tisk

Vepřová pečeně s kdoulemi a perníkem

Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Vepřová pečeně s omáčkou Robert

Vepřová pečeně s paprikou