cpt. Cook
 

Valtický řízek

Vařené uzené maso

Vařené vepřové koleno s kyselým zelím

Vepřová jambalaya

Vepřová kotleta po japonsku

Vepřová kotlety na petrželce

Vepřová kýta na kmíně

Vepřová kýta po lovecku

Vepřová kýta s rybízem

Vepřová líčka, chorizo a kaštany

Vepřová panenka a špenátové ravioli

Vepřová panenka Parmentier

Vepřová pečeně debrecínská

Vepřová pečeně na česneku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřová pečeně na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  70 dkg vepřové kýty nebo libového plecka, 10 dkg šunkového salámu, 10 kuliček celého pepře, 15 kuliček nového koření, 1/2  bobkový list, tymián na špičku nože, sůl, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer), 1/2 lžíce oleje nebo rostlinného tuku,

Na omáčku: 1/4 l smetany nebo kondenzovaného mléka, 1/2 lžíce hladké mouky, citrónová šťáva, 1/2 lžička hořčice, 1/2 lžička kečupu,  trochu moučkového cukru

zkopírováno z http://www.tacos.cz Šunkový salám nakrájíme na hranolky dlouhé asi 3-4 cm a maso jimi prošpikujeme. Osolíme a slabě opepříme. Zeleninu nakrájíme nadrobno a krátce ji osmahneme na rozpáleném oleji. Potom ji shrneme stranou a prošpikované maso prudce opečeme ze všech stran. Podlijeme vodou, přidáme uzlíček koření a pod pokličkou dusíme, až je maso téměř měkké. Pečlivě podléváme, aby se zelenina nepřipálila a nezkazila chuť šťávy. Koření vyjmeme a zeleninu buď propasírujeme, nebo rozmixujeme, nalijeme zpět na maso a dopečeme. Nakonec přidáme v kondenzovaném mléce nebo smetaně rozmíchanou mouku, zavaříme ji do šťávy, krátce povaříme, podle potřeby ještě přisolíme, zakápneme několika kapkami citronové šťávy, dochutíme troškou hořčice nebo kečupu, můžeme přisladit. Podáváme s jemným houskovým knedlíkem a brusinkovým kompotem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3958x    verze pro tisk

Vepřová pečeně panenská

Vepřová pečeně s kdoulemi a perníkem

Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Vepřová pečeně s omáčkou Robert

Vepřová pečeně s paprikou