cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   [041-059]   


11.08.2025  Mrkvová polévka s mandlemi

08.08.2025  Zelená polévka s burratou

08.08.2025  Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Crozety s reblochonem

Crozets au reblochon

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg pohankových crozet těstovin, 215 dkg francouzského sýra reblochon, 2  pórky, 1/2  cibule, 1/2 svazku zelené petrželky, 1/2  bobkový list, 4 dl tučné smetany, 1.15 l zeleninového vývaru, 10  vlašských ořechů, 3 lžíce oleje, 2 špetky mleté papriky espelette, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opepřete vlašské ořechy a orestujte je 2 minuty prudce a nasucho na pánvi. Nechte je vychladnout a pak nahrubo nasekejte. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Odstraňte kořeny pórku a 2/3 zelených částí, poté je nakrájejte na kolečka. Petrželku opláchněte, osušte, otrhejte lístky a nasekejte.

www.tacos.cz Troubu předehřejte troubu na 200 °C. Přiveďte zeleninový vývar k varu s bobkovým listem a crozety (malé těstovinové čtverečky z pohankové mouky) v něm vařte 7 minut, poté sceďte.

www.tacos.cz Rozpalte olej na pánvi. Orestujte na něm nakrájený pórek a cibuli 5 minut za občasného míchání. Zalijte vodou, osolte, opepřete a pokračujte ve vaření, dokud se voda neodpaří. Přidejte do pánve uvařené těstoviny a promíchejte asi 3 minuty. Přidejte tučnou smetanu, nasekané ořechy, nasekanou petrželku a espeletskou papriku. 2 minuty promíchejte, dochuťtě solí i pepřem. Přendejte do vymazaného pekáče. Reblochon nakrájejte na plátky. Ty položte navrch a zapečte v troubě 20 minut.

vloženo 08.08.2025    zobrazeno 18x    verze pro tisk

06.08.2025  Kuře s vanilkou a medem
(Poulet a la vanille et au miel)

06.08.2025  Pečený hejk puttanesca

06.08.2025  Zapékané zelí s hovězím a sýrem
(Casserole de chou, boeuf et fromage)

06.08.2025  Parmentier z trhaného kuřecího

06.08.2025  Borůvkový koláč se sýrem fourme d'Ambert
(Cake aux myrtilles et à la fourme d'Ambert)

05.08.2025  Polévka z fazolek s klobáskou
(Zuppa di fagiolini)

05.08.2025  Zapečená brokolice s těstovinami a sýrem

05.08.2025  Červené lasagne s houbami
(Lasagne rosse ai funghi)

05.08.2025  Lasagne s ricottou a špenátem
(Lasagne ricotta e spinaci)

05.08.2025  Oráčovy kapsy se sýrem a rajčaty
(Ploughman's cheese & tomato pockets)

03.08.2025  Pečená dýně s modrým sýrem
(Potimarron au bleu)

03.08.2025  Plněné žampiony z horkovzdušné fritézy

03.08.2025  Fazolové lívance s bylinkami a ricottou

01.08.2025  Jehněčí guláš s nadýchanými knedlíky
(Lamb stew with fluffy rosemary & cheddar dumplings)

01.08.2025  Hráškové kačori
(Manju's kachori)

01.08.2025  Koláč s fetou a hráškem