cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   [041-059]   


11.08.2025  Mrkvová polévka s mandlemi

08.08.2025  Zelená polévka s burratou

08.08.2025  Chowder s treskou
(Haddock chowder)

08.08.2025  Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře s vanilkou a medem

Poulet a la vanille et au miel

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  vanilkový lusk, 1/2  kuře, 4 lžíce medu, 80 dkg brambor grenaille, 1/2  citrónu na šťávu, 4 dkg másla, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180°C. Rozpusťte máslo v hrnci. Rozkrojte lusk vanilky a vyškrábejte z něj dužinu a semínka. Vymačkejte šťávu z citronu. Vše nalijte do mísy s medem a dobře promíchejte. Osolte a opepřete kuře zevnitř i zvenku. Štětcem ho hojně potřete máslovou a medovou omáčkou. Položte ho do pekáče potřeného polévkovou lžící oleje a nalijte trochu vody na dno.

www.tacos.cz Vložte do trouby asi na 90 minut podle velikosti kuřete. Každých 20 minut ho otočte o čtvrtinu a polévejte vlastní šťávou. Během tohoto času očistěte brambory, dejte je do hrnce, zalijte studenou osolenou vodou a přiveďte k varu na silném ohni. Ponechte vařit 10 minut. Poté je sceďte a na pánvi na zbývajícím oleji orestujte 5 minut na silném ohni. Naložte kuře obložené brambory na servírovací mísu a podávejte teplé.

vloženo 06.08.2025    zobrazeno 32x    verze pro tisk

06.08.2025  Pečený hejk puttanesca

06.08.2025  Zapékané zelí s hovězím a sýrem
(Casserole de chou, boeuf et fromage)

06.08.2025  Parmentier z trhaného kuřecího

06.08.2025  Borůvkový koláč se sýrem fourme d'Ambert
(Cake aux myrtilles et à la fourme d'Ambert)

05.08.2025  Polévka z fazolek s klobáskou
(Zuppa di fagiolini)

05.08.2025  Zapečená brokolice s těstovinami a sýrem

05.08.2025  Červené lasagne s houbami
(Lasagne rosse ai funghi)

05.08.2025  Lasagne s ricottou a špenátem
(Lasagne ricotta e spinaci)

05.08.2025  Oráčovy kapsy se sýrem a rajčaty
(Ploughman's cheese & tomato pockets)

03.08.2025  Pečená dýně s modrým sýrem
(Potimarron au bleu)

03.08.2025  Plněné žampiony z horkovzdušné fritézy

03.08.2025  Fazolové lívance s bylinkami a ricottou

01.08.2025  Jehněčí guláš s nadýchanými knedlíky
(Lamb stew with fluffy rosemary & cheddar dumplings)

01.08.2025  Hráškové kačori
(Manju's kachori)

01.08.2025  Koláč s fetou a hráškem