cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   [041-059]   


11.08.2025  Mrkvová polévka s mandlemi

08.08.2025  Zelená polévka s burratou

08.08.2025  Chowder s treskou
(Haddock chowder)

08.08.2025  Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)

06.08.2025  Kuře s vanilkou a medem
(Poulet a la vanille et au miel)

06.08.2025  Pečený hejk puttanesca

06.08.2025  Zapékané zelí s hovězím a sýrem
(Casserole de chou, boeuf et fromage)

06.08.2025  Parmentier z trhaného kuřecího

06.08.2025  Borůvkový koláč se sýrem fourme d'Ambert
(Cake aux myrtilles et à la fourme d'Ambert)

05.08.2025  Polévka z fazolek s klobáskou
(Zuppa di fagiolini)

05.08.2025  Zapečená brokolice s těstovinami a sýrem

05.08.2025  Červené lasagne s houbami
(Lasagne rosse ai funghi)

05.08.2025  Lasagne s ricottou a špenátem
(Lasagne ricotta e spinaci)

05.08.2025  Oráčovy kapsy se sýrem a rajčaty
(Ploughman's cheese & tomato pockets)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečená dýně s modrým sýrem

Potimarron au bleu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg tykve, 215 dkg modrého plísňového sýra, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 2.15 dl husté smetany, 7 dkg vlašských ořechů, 15 lžic olivového oleje, 2 lžíce dýňových semínek, 1/2 lžíce za'ataru, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Oloupejte a nakrájejte cibuli na proužky. Umyjte dýni, odřízněte horní část a vydlabejte ji. Oloupejte a nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně 1 cm. V široké pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje. Osmahněte na něm cibuli 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte plátky dýně, polijte zbytkem oleje a nechte restovat 15 minut za pravidelného míchání. Osolte, opepřete a posypte zaatarem.

www.tacos.cz Nakrájejte sýr na kostičky. Vmíchejte do něj smetanu a pepř, vše promíchejte. Hrubě nasekejte vlašské ořechy. Oloupejte česnek, stroužek rozpůlte a vytřete jím zápekací mísu. Do zapékací mísy rozložte polovinu plátků dýně, smetanové směsi se sýrem, ořechů a dýňových semínek. Tuto operaci opakujte ještě jednou. Pečte asi 30 minut, dokud není gratin pěkně zlatý. Podávejte horké.

vloženo 03.08.2025    zobrazeno 43x    verze pro tisk

03.08.2025  Plněné žampiony z horkovzdušné fritézy

03.08.2025  Fazolové lívance s bylinkami a ricottou

01.08.2025  Jehněčí guláš s nadýchanými knedlíky
(Lamb stew with fluffy rosemary & cheddar dumplings)

01.08.2025  Hráškové kačori
(Manju's kachori)

01.08.2025  Koláč s fetou a hráškem