Kuře s vanilkou a medem [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Kuře s kyselým zelím

Kuře s mandlemi

Kuře s medem a s ořechy

Kuře s nádivkou

Kuře s olivami a citrónem
(Poulet aux olives et au citron)

Kuře s ořechy

Kuře s ovocem

Kuře s paprikovými lusky

Kuře s pomerančovou rýží

Kuře s puškvorcem a vínem

Kuře s quinoou
(One-pot chicken with quinoa)

Kuře s rajčatovou omáčkou

Kuře s routou

Kuře s rozmarýnou

Kuře s rýží

Kuře s rýží

Kuře s rýží
(Pollo con aroz)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře s vanilkou a medem

Poulet a la vanille et au miel

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  vanilkový lusk, 1/2  kuře, 4 lžíce medu, 80 dkg brambor grenaille, 1/2  citrónu na šťávu, 4 dkg másla, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180°C. Rozpusťte máslo v hrnci. Rozkrojte lusk vanilky a vyškrábejte z něj dužinu a semínka. Vymačkejte šťávu z citronu. Vše nalijte do mísy s medem a dobře promíchejte. Osolte a opepřete kuře zevnitř i zvenku. Štětcem ho hojně potřete máslovou a medovou omáčkou. Položte ho do pekáče potřeného polévkovou lžící oleje a nalijte trochu vody na dno.

www.tacos.cz Vložte do trouby asi na 90 minut podle velikosti kuřete. Každých 20 minut ho otočte o čtvrtinu a polévejte vlastní šťávou. Během tohoto času očistěte brambory, dejte je do hrnce, zalijte studenou osolenou vodou a přiveďte k varu na silném ohni. Ponechte vařit 10 minut. Poté je sceďte a na pánvi na zbývajícím oleji orestujte 5 minut na silném ohni. Naložte kuře obložené brambory na servírovací mísu a podávejte teplé.

vloženo 06.08.2025    zobrazeno 36x    verze pro tisk

Kuře Savory Kebab

Kuře se smetanou