cpt. Cook
 

Maroko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Aidža s masovými kuličkami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg skopového masa bez kostí, 4  vejce, 1/2 dl olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžička harissy, 1/2 lžička mletého pepře, 1/2 lžička koriandru, 4 stroužky česneku, 2 dl vody, 1/2 lžička kmínu, 1/2 lžička pálivé papriky, 1/2 hrst máty peprné, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso omyjeme, osušíme, nejprve nakrájíme na menší kousky a pak na drobno nasekáme. Osolíme, okořeníme mletým koriandrem, pepřem a sušenou mátou peprnou. Pečlivě promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Pak z připraveného masa vytvoříme kuličky velké asi jako vlašský ořech. Na pánvi rozehřejeme polovinu oleje a kuličky v něm po všech stranách do zlatova osmažíme. Vyjmeme z pánve a necháme okapat. V ploché nádobě zahřejeme zbytek oleje, přidáme rajský protlak, mletou papriku, mletý kmín, česnek a harissu. Zalejeme vodou a na středním plameni 5 až 6 minut vaříme. Pak vložíme do omáčky osmažené masové kuličky. Nakonec do směsi rozbijeme vejce a osolíme je, nerozmícháváme však. Na velmi mírném ohni asi 10 minut smažíme, až se bílky srazí.

www.tacos.cz Příprava ostrého koření harissa: V hmoždíří se pečlivě utluče 10 malých červených papriček (oloupaných a zbavených jadérek) se 4 stroužky česneku, osolí, okoření 1 kávovou lžičkou bílého pepře a zalije 5 lžicemi olivového oleje. Pečlivě se vše promíchá a nechá 12 hodin odpočívat.

vloženo 11.07.2007    zobrazeno 2926x    verze pro tisk

Albondigas - masové kuličky v rajské omáčce

Avokádo Zapata

Babiččina paštika
(Pâté Grand-Mère)

Balenky z mletého masa plněné sýrem

Balenky z mletého masa se sýrem

Biff à la Lindström
(Hovězí à la Lindström)

Bifteky po turecku

Bifteky sekané

Cukety v rajské omáčce po arabsku

Česká velikonoční nádivka

Čevapčiči

Čufty se zeleninou

Dánské vepřové kuličky

Dolmas

Dušená rajčata s karbanátky

Dušené mleté maso

Fatimininy tyčinky

Frikadelky

Frikadelky se sýrem