cpt. Cook
 

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ajo bianco

Bílé gazpačo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 plátky chleba, 115 dkg mandlí, 3 stroužky česneku, 8 lžic extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř, 2 lžíce vinného octa, jablko, zelené hrozny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z plátků tvrdšího bílého chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na větší kusy, vložíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Mandle spaříme a oloupeme. Do mixéru dáme lehce vymačkaný chléb, mandle, oloupaný česnek, přidáme olivový olej a vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme vinným octem, solí a pepřem, zředíme studenou vodou, pokud je moc hustá. Dáme do lednice a necháme chladit po dobu alespoň jedné hodiny. Podáváme s bílými hrozny a plátky jablek.
vloženo 12.09.2008    zobrazeno 2277x    verze pro tisk

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Ajo blanco de piñones
(Česnečka s piniovými semínky)

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Gazpačo z Málagy

Gazpacho de aguacates
(Avokádové gazpačo)

Gazpacho z cherry rajčat

Gazpachuelo frío

Chilská studená polévka

Chłodnik litewski

Mandlová polévka

Okurková polévka

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Porra

Ruská studená polévka
(Okroška)

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)