cpt. Cook
 

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ajo bianco

Bílé gazpačo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 plátky chleba, 115 dkg mandlí, 3 stroužky česneku, 8 lžic extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř, 2 lžíce vinného octa, jablko, zelené hrozny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z plátků tvrdšího bílého chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na větší kusy, vložíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Mandle spaříme a oloupeme. Do mixéru dáme lehce vymačkaný chléb, mandle, oloupaný česnek, přidáme olivový olej a vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme vinným octem, solí a pepřem, zředíme studenou vodou, pokud je moc hustá. Dáme do lednice a necháme chladit po dobu alespoň jedné hodiny. Podáváme s bílými hrozny a plátky jablek.
vloženo 12.09.2008    zobrazeno 1906x    verze pro tisk

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Ajo blanco de piñones
(Česnečka s piniovými semínky)

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Gazpačo z Málagy

Gazpacho de aguacates
(Avokádové gazpačo)

Gazpacho z cherry rajčat

Gazpachuelo frío

Chilská studená polévka

Mandlová polévka

Okurková polévka

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Porra

Ruská studená polévka
(Okroška)

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)

Studená okurková