cpt. Cook
 

Ajo bianco
(Bílé gazpačo)

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Ajo blanco de piñones
(Česnečka s piniovými semínky)

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Gazpačo z Málagy

Gazpacho de aguacates
(Avokádové gazpačo)

Gazpacho z cherry rajčat

Gazpachuelo frío

Chilská studená polévka

Mandlová polévka

Okurková polévka

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Španělsko - Andalusie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Porra

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg bílého chleba, 40 dkg rajčat, 1/2  zelená paprika, 4 stroužky česneku, 3/4 šálku extra virgin olivového oleje, sůl, 1.15 lžíce červeného nebo bílého vinného octa,

na zdobení: 2  vejce, 10 dkg sušené šunky, tuňák ve vlastní šťávě

zkopírováno z http://www.tacos.cz Porra je verze studené polévky z oblasti města Antequera, centra Andalusie. Tvrdý bílý chléb bez kůrky namočíme ve vodě a vymačkáme. Rajčata rozčtvrtíme, zelenou papriku rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme semínek, česnek oloupeme a rozdrtíme. Všechny suroviny důkladně rozmixujeme na hustý krém. Ten důkladně vychladíme a podáváme v miskách, porce zdobíme nasekaným vajíčkem natvrdo, drobně nakrájenou sušenou šunkou a konzervovaným tuňákem nadrobeným na lupínky.
vloženo 04.08.2013    zobrazeno 1898x    verze pro tisk

Ruská studená polévka
(Okroška)

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)

Studená okurková