cpt. Cook
 

Ajo bianco
(Bílé gazpačo)

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Ajo blanco de piñones
(Česnečka s piniovými semínky)

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Gazpačo z Málagy

Gazpacho de aguacates
(Avokádové gazpačo)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gazpacho z cherry rajčat

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg třešňových rajčat, 1/2  salátová okurka, 1/2  paprika, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 10 lístků bazalky, 2 svazky máty peprné, 2 plátky chleba, 15 cl olivového oleje, sůl, mletý pepř, aceto balsamico
zkopírováno z http://www.tacos.cz Všechnu zeleninu omyjte. Papriku oloupejte a zbavte semínek. Odložte si stranou 4 cherry rajčátka, čtvrtinu papriky a čtvrtinu okurky. Zbytek nakrájejte nahrubo. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Oloupejte a utřete česnek. Nasekejte malou část bazalky a tři čtvrtiny máty. Z chleba odstraňte kůrku a plátky nakrájejte nahrubo.

www.tacos.cz Zeleninu, chléb a bylinky dejte do velké mísy. Dochuťte octem, olejem, solí a pepřem. Nechte 30 minut odstát a poté rozmixujte ponorným mixérem (můžete přidat více vody, pokud chcete mít lepší strukturu). Odloženou zeleninu nakrájejte na drobné kousky. Gazpacho servírujte do misek a do každé dejte nahoru trochu zeleniny. Doplňte čerstvými bylinkami. Nakonec ochuťte olivovým olejem a balsamikem.

vloženo 06.12.2021    zobrazeno 146x    verze pro tisk

Gazpachuelo frío

Chilská studená polévka

Mandlová polévka

Okurková polévka

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Porra

Ruská studená polévka
(Okroška)

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)

Studená okurková