cpt. Cook
 

Ajo bianco
(Bílé gazpačo)

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Ajo blanco de piñones
(Česnečka s piniovými semínky)

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gazpačo z Málagy

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3 plátky chleba, 150 dkg rajčat, 1/2  salátová okurka, 1/2  zelená paprika, 3 stroužky česneku, 1.215 dl extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř, 2 lžíce estragonového octa, estragon, kopr, koriandrové lístky, máta peprná, zelená petrželka, sušené rajče, chleba
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z plátků tvrdšího bílého chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na větší kusy, vložíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Zelenou papriku rozkrojíme a zbavíme semínek a vnitřních bílých částí. Uzrálá rajčata, okurku a papriku nakrájíme na větší kousky a vložíme do mixéru. Stroužky česneku oloupeme a spolu s lehce vymačkaným chlebem a čerstvými divokými bylinkami (estragon, kopr, koriandr, máta, petrželka) přidáme k zelenině do mixéru. Přidáme olivový olej a vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme estragonovým octem, solí a pepřem, a je-li polévka příliš hustá, zředíme ji studenou vodou. Gazpačo dáme do lednice a necháme chladit po dobu alespoň jedné hodiny.

www.tacos.cz Při podávání se zdobí proužky nakrájených sušených rajčat a podává se s naloženými či smaženými ančovičkami a grilovanými a čenskem potřenými plátky chleba.

vloženo 12.09.2008    zobrazeno 2422x    verze pro tisk

Gazpacho de aguacates
(Avokádové gazpačo)

Gazpacho z cherry rajčat

Gazpachuelo frío

Chilská studená polévka

Mandlová polévka

Okurková polévka

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Porra

Ruská studená polévka
(Okroška)

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)

Studená okurková