cpt. Cook
 

Bavorský masový kotlík

Blančin boršč

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Boršč

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg zadního hovězího, 215 dkg vepřové kýty, 30 dkg červené řepy, 20 dkg zelí, 20 dkg kořenové zeleniny, 1/2  cibule, 1/2 lžíce octa, 1/2 lžíce moučkového cukru, sůl, mletý pepř, bobkový list, smetana, 1.15 l vývaru, vepřové sádlo nebo máslo, 2  brambory
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájenou červenou řepu, mrkev, petržel a cibuli zalijeme v polévkovém hrnci trochou vývaru ze zvlášť vařeného masa (i uzené, párek, klobása), přidáme rajčata nebo protlak, ocet a cukr, trochu sádla nebo dvě lžíce másla, přikryjeme a podusíme. Po 15-20 minutách přidáme na nudličky nakrájené zelí, zamícháme a dusíme dalších 20 minut. Pak zalijeme vše vývarem, přidáme bobkový list, sůl a podle chuti trochu octa a pepř. Při vaření přidáme na kostičky pokrájené brambory. Do hotového boršče vložíme na kousky nakrájené maso a před podáváním na stůl ještě smetanu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2380x    verze pro tisk

Budapešťský guláš

Burgundský guláš dle Havla

Bzenecká hovězí paprička

Bzenecké ragú

Cikánský guláš

Ďábelský rychloguláš

Dalmatinský guláš

Debrecínský guláš s rajčaty

Dietní hovězí guláš

Dřevorubecký rychloguláš

Eintopf se salámem a fazolkami

Guláš jugoslávský

Guláš kotlíkový maďarský

Guláš pro vévodu

Guláš s kysanou smetanou

Guláš se zeleninou

Guláš slovenský (tzv. škvrk)