cpt. Cook
 

Bavorský masový kotlík

Blančin boršč

Boršč

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Budapešťský guláš

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  115 dkg slaniny nakrájené na menší kousky, 1/2  cibule nasekaná na kolečka, 3 stroužky rozetřeného česneku, 2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 80 dkg zadního hovězího na guláš nakrájeného na malé kostky, 1/2  petržel oloupaná a nakrájená na větší kostky, 6 dl hovězího vývaru, 2 červené papriky, 2  brambory oloupané a nakrájené na malé kostky, 2  rajčata nakrájená na kostky, 10 dkg těstovin, zelená petrželka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve větším hrnci krátce osmahneme slaninu. Přidáme cibuli a za stálého míchání osmahneme do zlatova. Přidáme česnek, zamícháme a krátce smažíme. Hrnec sundáme z plamene a vmícháme mletou papriku s kmínem. Hrnec vrátíme na oheň, přidáme maso, kořenovou petržel a vývar. Přivedeme k varu, snížíme plamen na minimum, přikryjeme pokličkou a dusíme 90 minut. Přidáme nakrájenou papriku, rajčata, brambory a sůl. Plamen zvýšíme na střední a vaříme odkryté dalších 30 minut nebo až je maso hotové. Přidáme těstoviny a vaříme tak dlouho, až jsou měkké. Posypeme nasekanou petrželí a podáváme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2865x    verze pro tisk

Burgundský guláš dle Havla

Bzenecká hovězí paprička

Bzenecké ragú

Cikánský guláš

Ďábelský rychloguláš

Dalmatinský guláš

Debrecínský guláš s rajčaty

Dietní hovězí guláš

Dřevorubecký rychloguláš

Eintopf se salámem a fazolkami

Guláš jugoslávský

Guláš kotlíkový maďarský

Guláš pro vévodu

Guláš s kysanou smetanou

Guláš se zeleninou

Guláš slovenský (tzv. škvrk)