cpt. Cook
 

Brambory pečené s máslem a sýrem

Brambory s cibulí

Brambory s hořčicí po indicku

Brambory se sýrem pečené na plechu

Brambory vařené v mléce sypané sýrem

Brambory Voisin

Brambory zapečené s bílou omáčkou

Brambory zapečené s bílou omáčkou a sýrem

Brambory zapečené s vejci a krupicí

Bylinkové brambory

Dušené brambory

Dvakrát pečené brambory

Francouzské brambory

Francouzské brambory Anna

Hamburské brambory

Holandské brambory

Irsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Champ

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 2.15 dl mléka, 1/2 svazek mladé cibulky, 12 dkg másla, 4 lžíce crème fraîche nebo kyselého mléka, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané brambory nakrájené na kostky uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu slejeme a brambory rozmačkáme vidličkou. Natenko nakrájenou jarní cibulku (část zelené natě ponecháme na ozdobu), mléko a polovinu másla dáme v katrolku na mírný plamen a přivedeme k varu. Povaříme 2 - 3 minuty, dokud se máslo nerozpustí a cibulka nezměkne.

www.tacos.cz Dřevěnou vařečkou vmícháme mléko do brambor a důkladně promícháme na kaši. Přidáme kyselé mléko a vyšleháme do nadýchané směsi. Prohřejeme na mírném ohni a dochutíme solí a mletým pepřem. Servírujeme v nahřátých miskách, uprostřed uděláme lžící důlek a do něj dáme rozpustit zbylé máslo. Posypeme nasekanou zelenou částí cibulek nebo pažitkou.

vloženo 01.02.2013    zobrazeno 1434x    verze pro tisk

Jemná bramborová kaše

Krokety

Krokety se zelím