cpt. Cook
 

Bohnesupp
(Fazolová polévka alsaská)

Bramborová polévka s hrachem

Cizrnová polévka Laury Calder

Cizrnová polévka s pekingským zelím
(Pasta, ceci e cavolo cinese)

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

Čočková polévka s bůčkem

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čočková polévka s kaštany

Zuppa di castagne e lenticchie

recept ze stránek www.tacos.cz
10 porcí:  315 dkg čočky, 115 dkg jedlých kaštanů, 2  mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1/2  pórek, 1/2  cibule, 4 stroužky česneku, 2  bobkové listy, 1/2 svazek zelené petrželky, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čočku důkladně opláchněte a nechte ji namočenou ve studené vodě 6-8 hodin. Ponořte suché kaštany do studené vody na 8 hodin nebo přes noc. Potom je uvařte v mírně osolené vodě s bobkovými listy, dokud nejsou měkké, asi 20-25 minut. Vodu slejte. Očistěte zeleninu a nakrájejte ji na kostky. Nechte opražit v hrnci na oleji se stroužky česneku. Přidejte čočku a špetku soli, zalejte teplou vodou (dva, tři prsty nad čočkou) a vařte asi 15 minut. Přidejte kaštany a povařte dohromady, v případě potřeby přilejte další teplou vodu. Dochuťte solí a nasekanou petrželkou. Na talířích zastříkněte dobrým olivovým olejem.
vloženo 11.11.2017    zobrazeno 1767x    verze pro tisk

Čočková polévka s římským kmínem

Čočková polévka se slaninou

Čočková s brambory a kořenovou zeleninou

Čočková s chlebem

Čočková s kysaným zelím

Čočková s mlékem

Čočková s rajčatovým protlakem

Čočková syrská polévka

Erbsesupp
(Hrachová polévka po alsasku)

Fazolková polévka s 'pistou'
(Soupe au pistou)

Fazolová čorba

Fazolová polévka s bůčkem nebo s nožkami selat

Fazolová polévka s pivem