cpt. Cook
 

Bohnesupp
(Fazolová polévka alsaská)

Bramborová polévka s hrachem

Cizrnová polévka Laury Calder

Cizrnová polévka s pekingským zelím
(Pasta, ceci e cavolo cinese)

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

Čočková polévka s bůčkem

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Čočková polévka s římským kmínem

Čočková polévka se slaninou

Čočková s brambory a kořenovou zeleninou

Čočková s chlebem

Čočková s kysaným zelím

Čočková s mlékem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čočková s rajčatovým protlakem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg čočky, 1.215 l vody, 1/2  cibule, 3 lžíce strouhané kořenové zeleniny, 3 dkg hladké mouky, 1/2 malého rajčatového protlaku, 1/8 l mléka, sůl, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přebranou a opranou čočku zalijeme vodou a necháme dvě hodiny máčet. Potom přidáme nakrájenou cibuli s kouskem kůže ze slaniny a vaříme. Během varu přidáme zeleninu. Když je čočka měkká, prolisujeme ji, zahustíme zlatovou jíškou, přidáme protlak a povaříme asi 10 minut. Polévku zjemníme mlékem a podle potřeby dosolíme. Můžeme dochutit petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2901x    verze pro tisk

Čočková syrská polévka

Erbsesupp
(Hrachová polévka po alsasku)

Fazolková polévka s 'pistou'
(Soupe au pistou)

Fazolová čorba

Fazolová polévka s bůčkem nebo s nožkami selat

Fazolová polévka s pivem