cpt. Cook
 

Bariská focaccia
(Foccacia alla barese)

Bezlepková bramborová focaccia

Börek z fety, bylinek a jarní cibuky

Bramborový tatin s rozmarýnem

Calzone se špenátem

Cibulový koláč
(Tarte à l'oignon)

Cibulový koláč

Cibulový koláč s dvojím sýrem

Cibulový obrácený koláč
(Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons)

Cibulový slaný koláč

Cibulový tatin s kávou
(Tatin d'oignons doux au café)

Crostata s uzeným masem

Čerstvé těsto na pizzu

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dýňový závin

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg tykve, 1/2 plátek lístkového těsta, 10 dkg šunky, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, extra virgin olivový olej, 1/2  žloutek, mléko
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli nakrájejte nadrobno, stroužek česneku rozmáčkněte, osmahněte na pánvi s trochou oleje a přidejte na kostičky nakrájenou dýni. Smažte na mírném ohni 15 minut, dokud dýně nezměkne, v případě potřeby přidejte trochu vody. Vyjměte stroužek česneku, podle chuti osolte a opepřete a promíchejte. Šunku nakrájejte nahrubo a smíchejte ji s dýní.

www.tacos.cz Listové těsto rozbalte a nechte ho ležet na pergamenovém papíře. Do středu obdélníku z listového těsta nalijte dýňovou náplň a závin zaviňte. Okraje dobře uzavřete a utěsněte, aby se náplň během pečení nedostala ven. Závin položte na plech a potřete ho rozšlehaným žloutkem s mlékem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut. Po vyjmutí z trouby nechte štrúdl vychladnout a poté jej nakrájejte na plátky a podávejte.

vloženo 06.02.2022    zobrazeno 652x    verze pro tisk

Easy cheesey muffins

Fenyklová pizza

Flammekueche à l'Alsacienne
(Alsaské flambované koláče)

Focaccia

Focaccia plněná čekankou s buvolí ricottou