cpt. Cook
 

Bariská focaccia
(Foccacia alla barese)

Bezlepková bramborová focaccia

Börek z fety, bylinek a jarní cibuky

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Bramborový tatin s rozmarýnem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg hladké mouky, 1/2 lžička soli, mletý pepř, 12.15 dkg studeného másla, 7 lžic ledové vody, 2  brambory, 10 g strouhaného grana padano, 1.15 dkg másla na vymazání formy, 1/2 lžička cukru krupice, 1/2 snítka rozmarýnu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mouku prosejeme do mísy se solí, hodně pepře a studeným máslem nakrájeným na kousky. Prsty zpracovávejte, dokud se směs nestane drobivou. Pokropte lžícemi ledové vody. Poté z něj vytvarujte kouli, zabalte ji do mastného papíru a dejte na hodinu do chladničky.

www.tacos.cz Mezitím oloupejte středně velké žluté brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Formu o průměru asi 22 cm vymažte zbylým máslem. Dno formy vysypte cukrem a posypte nasekanými jehličkami rozmarýnu. Na dno formy naaranžujte ozdobně do růžice brambory a posypte je trochou soli a strouhaného sýra. Vezměte připravenou kouli těsta a pomocí válečku ji rozválejte na placku o tloušťce 1 cm a průměru o něco větším, než je průměr formy. Kotouč těsta položte na brambory a utěsněte ho podél okrajů formy tak, aby se brambory přikryly, částečně se může na krajích i zastrkat pod brambory. Těsto propíchněte na několika místech párátkem a pečte ho v troubě vyhřáté na 190 °C 40-45 minut. Po upečení otočte tatin dnem vzhůru na servírovací talíř a vyjměte jej z formy. Nechte vychladnout a podávejte.

vloženo 01.02.2022    zobrazeno 608x    verze pro tisk

Calzone se špenátem

Cibulový koláč
(Tarte à l'oignon)

Cibulový koláč

Cibulový koláč s dvojím sýrem

Cibulový obrácený koláč
(Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons)

Cibulový slaný koláč

Cibulový tatin s kávou
(Tatin d'oignons doux au café)

Crostata s uzeným masem

Čerstvé těsto na pizzu

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Dýňový závin

Easy cheesey muffins

Flammekueche à l'Alsacienne
(Alsaské flambované koláče)

Focaccia

Focaccia plněná čekankou s buvolí ricottou

Focaccia s červenou cibulí a tymiánem