cpt. Cook
 

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bariská focaccia

Foccacia alla barese

recept ze stránek www.tacos.cz
1 kus:  

na těsto: 7 dkg brambor, 115 dkg hladké mouky 00, 10 dkg semoliny, 1.8 g droždí instantního, 1.6 dl vody, 6 g soli, 1.15 dkg extra virgin olivového oleje,

pro ochucení: 215 dkg třešňových rajčat, 10  oliv Baresana ve slaném nálevu, dobromysl, extra virgin olivový olej, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvařte v osolené vroucí vodě. Oloupejte je a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Mouku a droždí nasypte do mísy robotu s hákem, zapněte přístroj a přilijte vodu, ve které jste rozpustili sůl. Když se směs spojí, přidejte olej a brambory.

www.tacos.cz Těsto položte na naolejovanou plochu a vyválejte zhruba na obdélník, delší část překlopte ke středu a opačnou chlopní přeložte. Zakryjte vlhkou utěrkou a nechte 15 minut odpočívat, potom tento postup ještě jednou zopakujte. Nakonec z těsta vytvarujte kouli, vložte ji do olejem vymazané mísy a nechte přikrytou 2 hodiny kynout.

www.tacos.cz Rozválejte těsto na kolo o průměru 30 cm a vložte je do olejem vymazané formy na pečení. Těsto stlačte prsty, abyste v něm vytvořili spoustu důlků. Omyjte a osušte cherry rajčátka, rozkrojte je napůl a přitiskněte je na focacciu řeznou stranou dolů. Přidejte olivy a oregano, ochuťte olejem a solí a pečte při 250 °C 15-18 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.

vloženo 14.09.2022    zobrazeno 429x    verze pro tisk

Bezlepková bramborová focaccia

Börek z fety, bylinek a jarní cibuky

Bramborový tatin s rozmarýnem

Calzone se špenátem

Cibulový koláč
(Tarte à l'oignon)

Cibulový koláč

Cibulový koláč s dvojím sýrem

Cibulový obrácený koláč
(Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons)

Cibulový slaný koláč

Cibulový tatin s kávou
(Tatin d'oignons doux au café)

Crostata s uzeným masem

Čerstvé těsto na pizzu

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Dýňový závin

Easy cheesey muffins

Fenyklová pizza

Flammekueche à l'Alsacienne
(Alsaské flambované koláče)

Focaccia

Focaccia plněná čekankou s buvolí ricottou