cpt. Cook
 

Bariská focaccia
(Foccacia alla barese)

Bezlepková bramborová focaccia

Börek z fety, bylinek a jarní cibuky

Bramborový tatin s rozmarýnem

Calzone se špenátem

Cibulový koláč
(Tarte à l'oignon)

Cibulový koláč

Cibulový koláč s dvojím sýrem

Cibulový obrácený koláč
(Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons)

Cibulový slaný koláč

Cibulový tatin s kávou
(Tatin d'oignons doux au café)

Crostata s uzeným masem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čerstvé těsto na pizzu

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  1.15 šálku vody teplé 40-46 °C, 2 lžíce moučkového cukru, 2.215 lžičky sušených kvasnic, 3 lžíce olivového oleje, 3.15 šálku hladké mouky, 1/2 šálku chlebové mouky, 1.15 lžičky mořské soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Smíchejte vodu, cukr a droždí, nechte stát, dokud nezpění, asi 5 minut, a poté vmíchejte olej. Smíchejte mouky a sůl v míse stojanového mixéru s hákem na těsto, přilijte směs droždí a hněťte na nízkých otáčkách 10 minut. Těsto bude pružné a mírně lepivé. Vložte těsto do lehce olejem potřené mísy, otočte je, aby se olejem pokrylo celé, přikryjte fólií a nechte na teplém místě kynout, dokud se nezdvojnásobí, tedy 1 hodinu. Těsto propracujte, rozdělte na dvě části, vytvarujte kuličky a položte je na pomoučenou pracovní plochu. Těsto lehce potřete olejem, přikryjete fólií a necháte ještě 45 minut kynout.
vloženo 11.01.2022    zobrazeno 683x    verze pro tisk

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Dýňový závin

Easy cheesey muffins

Flammekueche à l'Alsacienne
(Alsaské flambované koláče)

Focaccia

Focaccia plněná čekankou s buvolí ricottou

Focaccia s červenou cibulí a tymiánem