cpt. Cook
 

Bariská focaccia
(Foccacia alla barese)

Bezlepková bramborová focaccia

Börek z fety, bylinek a jarní cibuky

Bramborový tatin s rozmarýnem

Calzone se špenátem

Cibulový koláč
(Tarte à l'oignon)

Cibulový koláč

Cibulový koláč s dvojím sýrem

Cibulový obrácený koláč
(Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons)

Cibulový slaný koláč

Cibulový tatin s kávou
(Tatin d'oignons doux au café)

Crostata s uzeným masem

Čerstvé těsto na pizzu

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dort plněný čekankou a salsiccou

Torta farcita di cicoria e salsiccia

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  

na těsto: 150 dkg hladké mouky 00, 1.215 dl extra virgin olivového oleje (plus něco na plech), 1.6 dl vody, 15 g soli,

náplň: 30 dkg čekankových puků, 115 dkg klobásky salsiccia, 1/2 sklenky bílého vína, 1/2  bobkový list, 1/2 stroužek česneku, 15 g feferonek, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Těsto: v míse kuchyňského robotu smíchejte vlažnou vodu a sůl, dokud se sůl nerozpustí. Přidejte mouku a hákem dobře promíchejte. Přiijte olej a míchejte, dokud nezískáte homogenní, hladké a kompaktní těsto. Vytvořte z něj kouli, zabalte do fólie a nechte v chladničce aspoň hodinu.

www.tacos.cz Náplň: Očistěte čekanku a opláchněte 2-3x studenou vodou. Dejte ji do slané vody, potom lehce vymačkejte. Na pánvi osmažte v oleji česnek s chilli papričkou, zbavenou semínek a nakrájenou na kroužky. Přidejte čekanku, dobře vymačkanou, a naběračku vody, přikryjte a nechte rozdusit nejméně půl hodiny. Pak sundejte pokličku a nechte odpařit zbylou tekutinu. Mezitím odstraňte z čerstvé klobásky střívko a rozmačkejte ji v míse, přilejte víno a rukama směs prohněťte. Přeneste klobásu a bobkový list na pánev, dejte na střední plamen a nechte za míchání zhnědnout. Přidejte klobáskovou směs k čekance, podle chuti osolte a pár minut na ohni prohřejte. Vypněte a nechte vše vychladnout.

www.tacos.cz Těsto rozválejte na tloušťku asi 3 mm. Čtvercový plech dnem vzhůru otiskněte na těsto a vyřízněte z něj dva stejné čtverce. Plech samotný vymažte olejem. Dno vyložte těstem, na něj přijde náplň, tu urovnejte lžící, ale pár cm od okrajů nechte prázdné. Uzavřete dort druhým plátem těsta, okraje prsty dobře stlačte k sobě a kolem dokola smotejte na způsob lana. Pečte na 175 °C asi 35 minut, hotové nechte 10 minut dojít a zchládnout. Vyklopte, nakrájejte na plátky a podávejte.

vloženo 17.11.2017    zobrazeno 1815x    verze pro tisk

Dýňový závin

Easy cheesey muffins

Flammekueche à l'Alsacienne
(Alsaské flambované koláče)

Focaccia

Focaccia plněná čekankou s buvolí ricottou

Focaccia s červenou cibulí a tymiánem