cpt. Cook
 

Bariská focaccia
(Foccacia alla barese)

Bezlepková bramborová focaccia

Börek z fety, bylinek a jarní cibuky

Bramborový tatin s rozmarýnem

Calzone se špenátem

Cibulový koláč
(Tarte à l'oignon)

Cibulový koláč

Cibulový koláč s dvojím sýrem

Cibulový obrácený koláč
(Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons)

Cibulový slaný koláč

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cibulový tatin s kávou

Tatin d'oignons doux au café

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6 sladkých cibulí, 6 snítek tymiánu, 1.15 dl kávy, 1/2 lžíce medu, 1/2 lžíce aceta balsamica, 3 lžíce olivového oleje + trochu na pečení, sůl, mletý pepř,

na těsto: 215 dkg hladké mouky, 1/2  vejce, sůl, 12 dkg másla, 4 špetky sušeného tymiánu, 4 lžíce vody

zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravte těsto. Do mísy dejte mouku s tymiánem, solí a trochou pepře a přidejte máslo nakrájené na kousky. Uhněťte je konečky prstů a přidejte vejce a vodu. Promíchejte, abyste získali měkké a homogenní těsto. Zabalte je a dejte na 30 minut do lednice.

www.tacos.cz Oloupejte cibuli a rozkrojte ji na polovinu. Vložte je do velké pánve řezem dolů spolu s olejem, octem, medem a uvařenou kávou. Osolte a opepřete, přiklopte a duste na mírném ohni 20-25 minut, přičemž dbejte na to, aby na dně pánve zůstalo pořád trochu šťávy.

www.tacos.cz Pánev o průměru 26 cm vymažte olejem a narovnejte do ní uvařenou cibuli plochou stranou dolů. Přidejte tymián. Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na placku o něco větší než pánev a položte ji na cibuli. Přebytečné těsto zastrčte podél okrajů. Uprostřed těsta udělejte špičkou nože křížek, aby mohla během pečení unikat pára. Pečte 30 minut, poté překlopte na velký talíř a podávejte horké.

vloženo 19.01.2022    zobrazeno 694x    verze pro tisk

Crostata s uzeným masem

Čerstvé těsto na pizzu

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Dýňový závin

Easy cheesey muffins

Fenyklová pizza

Flammekueche à l'Alsacienne
(Alsaské flambované koláče)

Focaccia

Focaccia plněná čekankou s buvolí ricottou