cpt. Cook
 

Bariská focaccia
(Foccacia alla barese)

Bezlepková bramborová focaccia

Börek z fety, bylinek a jarní cibuky

Bramborový tatin s rozmarýnem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Calzone se špenátem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg zmrazeného špenátového protlaku, 115 dkg salámu, 2  cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2  vejce na potření, sůl, tuk na vymazání plechu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme základní těsto na pizzu (viz Kynuté těsto na pizzu nebo Těsto na pizzu s kypř. práškem). Zmrazený špenátový protlak rozkrájíme na kostky a za stálého míchání ho necháme na pánvi rozmrazit a část tekutiny odpařit. Cibuli a salám oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na druhé pánvi. Směs zaprášíme moukou, přidáme rozmrazený špenát, vmícháme prolisovaný nebo na plátky nakrájený česnek, osolíme a necháme 5 minut povařit. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení vymažeme tukem. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a obě vyválíme na pomoučeném vále do tvaru kruhu. Na polovinu každého kruhu navrstvíme špenátovou směs a překryjeme ji prázdnou polovinou. Okraje k sobě dobře přitiskneme nebo ještě jednou pře-hneme, aby při pečení nevytékala šťáva. Naplněné těsto přeneseme na plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 25 minut.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3445x    verze pro tisk

Cibulový koláč
(Tarte à l'oignon)

Cibulový koláč

Cibulový koláč s dvojím sýrem

Cibulový obrácený koláč
(Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons)

Cibulový slaný koláč

Cibulový tatin s kávou
(Tatin d'oignons doux au café)

Crostata s uzeným masem

Čerstvé těsto na pizzu

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Dýňový závin

Easy cheesey muffins

Flammekueche à l'Alsacienne
(Alsaské flambované koláče)

Focaccia

Focaccia plněná čekankou s buvolí ricottou

Focaccia s červenou cibulí a tymiánem