cpt. Cook
 

Filet mignon v pepřové krustě s čokoládovo-portskou omáčkou

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Filet mignon v solné krustě

Filet mignon en croûte de sel au thym

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg hovězí svíčkové, 150 dkg hrubé šedé mořské soli, 215 dkg hladké mouky, 2 lžíce sušeného tymiánu, 1/2  bílek, 10 cl vody, 3 stroužky česneku, 1/2 lžíce oleje, 2 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz V míse smíchejte sůl, bílek, mouku, vodu a tymián. Ručně uhněťte homogenní těsto. Vytvořte kouli a uzavřete ji ve vzduchotěsné nádobě nebo potravinové fólii. Nechte je hodinu odpočívat na chladném místě. Oloupejte stroužky česneku a poté připravte svíčkovou tak, že do ní po celé délce uděláte zářezy a vložíte do nich stroužky česneku rozkrojené napůl. Nakonec maso zavažte.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C (plynovou na stupeň 6). Na pánvi rozehřejte máslo a olej. Maso opečte ze všech stran a poté ho položte na savý papír, aby se vsákla přebytečná šťáva. Slanou směs rozválejte na pečicím papíru na obdélník o tloušťce 5 mm pomocí válečku. Filé položte doprostřed a okraje přehněte, aby se maso uzavřelo. Pečte v troubě 1,5 hodiny.

www.tacos.cz Nechte ji 10 minut odpočívat a pak slanou kůrku rozbijte válečkem, aby se svíčková uvolnila. Ihned podávejte se zeleninou, salátem apod.

vloženo 07.12.2021    zobrazeno 275x    verze pro tisk

Filipínské hovězí

Flekken
((pečeně pečená nad dřevěným uhlím))

Florentské roštěnky

Frankfurtská pečeně

Grilovaná roštěná

Hašé z vařeného hovězího

Horalský tymbál

Hortobáďské hovězí plátky

Hotpot

Hovězí Acapulco

Hovězí balenka plněná

Hovězí Bourguignon

Hovězí filet na červeném víně
(Filet de boeuf au vin rouge)

Hovězí hranolky v pepři

Hovězí hrudí s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk

Hovězí jazyk uzený

Hovězí kostičky v zelenině