cpt. Cook
 

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Filet mignon na pivu a hořčici

Filet mignon à la bière blonde et à la moutarde ancienne

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1515 dkg hovězí svíčkové, 2.15 dl světlého piva, 2 lžíce hořčice, 20 dkg husté smetany, 10 g másla, 1/2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 12  mrkví (mini mrkve různých barev), 1/2 lžička směsi koření (kmín, kurkuma, paprika a kari), 2 lžíce olivového oleje,

na kaši: 80 dkg brambor, 4 dkg másla, 1.3 dl mléka, 4 cl smetany

zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Očistěte mrkev a promíchejte ji s kořením, solí, pepřem a olivovým olejem. Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut (zkontrolujte propečení).

www.tacos.cz Uvařte brambory v osolené vroucí vodě asi 30 minut (podle velikosti). Sceďte je, oloupejte a rozmačkejte na kaši. Přidejte předem převařené mléko a smetanu. Dobře promíchejte, přidejte máslo, osolte a opepřete.

www.tacos.cz V rozpálené pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem. Opečte svíčkovou ze všech stran dozlatova. Přidejte pivo, smetanu a hořčici. Osolte a opepřete. Vařte 20 minut a průběžně maso polévejte omáčkou.

www.tacos.cz Podávejte nakrájenou na medailonky s omáčkou, bramborovou kaší a pečenou zeleninou.

vloženo 19.07.2025    zobrazeno 8x    verze pro tisk

Filet mignon v pepřové krustě s čokoládovo-portskou omáčkou

Filet mignon v solné krustě
(Filet mignon en croûte de sel au thym)

Filipínské hovězí

Flekken
((pečeně pečená nad dřevěným uhlím))

Florentské roštěnky

Frankfurtská pečeně

Grilovaná roštěná

Hašé z vařeného hovězího

Horalský tymbál

Hortobáďské hovězí plátky

Hotpot

Hovězí Acapulco

Hovězí balenka plněná

Hovězí Bourguignon

Hovězí filet na červeném víně
(Filet de boeuf au vin rouge)

Hovězí hranolky v pepři

Hovězí hrudí s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk

Hovězí jazyk uzený