Filet mignon à la bière blonde et à la moutarde ancienne recept ze stránek www.tacos.cz
na kaši: 80 dkg brambor, 4 dkg másla, 1.3 dl mléka, 4 cl smetany
www.tacos.cz Uvařte brambory v osolené vroucí vodě asi 30 minut (podle velikosti). Sceďte je, oloupejte a rozmačkejte na kaši. Přidejte předem převařené mléko a smetanu. Dobře promíchejte, přidejte máslo, osolte a opepřete.
www.tacos.cz V rozpálené pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem. Opečte svíčkovou ze všech stran dozlatova. Přidejte pivo, smetanu a hořčici. Osolte a opepřete. Vařte 20 minut a průběžně maso polévejte omáčkou.
www.tacos.cz Podávejte nakrájenou na medailonky s omáčkou, bramborovou kaší a pečenou zeleninou.